Frisparkperle reddet presset Mourinho fra ny kalddusj

— Når fansen støtter deg, mens alle aviser roper på blod, er fantastisk, sier José Mourinho.

Seieren så ut til å glippe for José Mourinho, men en sen frisparkscoring fikk gliset frem hos portugiseren.  Foto: NTB Scanpix

fotball

CHELSEA — DYNAMO KIEV 2-1

Chelsea så ut til å gå mot en etterlengtet seier, men 12 minutterkom Dynamo Kiev-utligningen som stilnet Stamford Bridge.

Skulle det bli en ny kalddusj for José Mourinho og Chelsea? På pressetribunen kvesset britiske journalister sine penner, men fem minutter senere kom redningen.

Willian fyrte av gårde et vakkert frispark som sikret Chelsea seieren og et godt utgangspunkt for avansement i Champions League.

Se høydepunktene i videovinduet (saken fortsetter under videoen):

Chelsea har gitt fra seg ledelsen en rekke ganger denne sesongen. Forskjellen denne gangen var at de greide å slå tilbake.

— Det som gledet meg i dag er at vi ikke lot oss knekke av baklengsmålet, sier Mourinho etter kampen.

— Det er en stor lettelse. Spillerne fortjener å bli belønnet for det harde arbeidet de har lagt ned, sier manageren.

Har du lest denne?

Synderen utlignet

SCORET SELVMÅL: Aleksandar Dragovic.  Foto: NTB scanpix

Chelsea så ut til å ha full kontroll på kampen etter at Dynamos Aleksandar Dragovic på svært klønete vis headet ballen i eget mål etter halvtimen spilt.

London-klubben hadde flere muligheter til å avgjøre kampen, og 12 minutter før slutt så den manglende effektiviteten ut til å straffe seg.

Dragovic gikk fra synder til helt da han, via en lagkamerat, hamret inn utligningen.

Hardt presset

For Mourinho var det et slag i ansiktet. Portugiseren er hardt presset etter en elendig start på sesongen for fjorårets seriemester i England. Etter tapet for Liverpool sist helg er det flere som har stilt spørsmål om hvor lenge klubbeier Roman Abramovitsj vil ha tålmodighet med Mourinho. Han har også fått massiv kritikk for måten han har fremstått på i intervjuer og på benken.

Med poengtap onsdag kveld kunne man forvente et nytt spesielt Mourinho-intervju etter kampen, men Willians frisparkscoring fikk frem gliset på manageren.

Underveis i kampen ropte Chelsea-supporterne Mourinhos navn.

— At fansen støtter meg, selv om alle aviser roper på blod, er en fantastisk følelse, sier Mourinho til Viasat.