Frøydis (58) ble nektet inngang på pub i Bodø fordi hun hadde på seg TIL-skjerf: – Nå flytter jeg hjem til Tromsø

– Jeg har aldri opplevd en lignende behandling, sier den Bodø-bosatte tromsøværingen Frøydis Nordli.

Frøydi Nordli (innfelt) kunne juble på Bodø-puben da TIL scoret. Men kvelden endte ikke helt som hun ønsket.  Foto: NTB scanpix og privat

fotball

Da TIL spilte mot Glimt på Aspmyra fulgte den mangeårige TIL-supporteren oppgjøret i sentrum av Bodø. Med skjerfet rundt halsen satt hun inne på puben «Kaptein Larsen».

– Vi hadde det svært hyggelig og opplevde at servicen var god. Da TIL scoret jublet jeg selvsagt litt, sier Nordli til iTromsø. Målet skulle bli kampens eneste og «Gutan» kunne reise hjem til Tromsø med tre poeng.

Likevel var det ikke den opplevelsen som satt igjen i minnet til supporteren som har fulgt TIL siden starten av 1970-tallet.

– Ikke så lenge før kampslutt fikk jeg spørsmål om jeg kunne ta av meg TIL-skjerfet. Jeg, som er snart 60 år og bestemor, måtte svare at det ikke var aktuelt. Deretter gikk jeg ut for å ta en røyk. Da jeg skulle inn igjen ble jeg stoppet av to vakter. De sa at jeg ikke fikk komme inn igjen hvis jeg ikke tok av meg TIL-skjerfet. Det var ikke aktuelt, så jeg forlot drikken og maten jeg hadde stående inne der, sier Nordli til iTromsø.

Driftssjefen: – En misforståelse

Driftssjef Svein Svendgaard ved «Kaptein Larsen» beklager hendelsen, og bekrefter at Nordli fikk spørsmål i døra om hun kunne ta av seg skjerfet da hun skulle tilbake igjen på utestedet.

– Det var virkelig ikke vår tanke at hun skulle føle at hun ble kastet ut. Det var også en misforståelse at hun ikke fikk slippe inn igjen, sier Svendgaard.

Bakgrunnen for oppfordringen om at hun ikke skulle ha på seg TIL-skjerfet stammer, ifølge driftssjefen, fra politiet.

– Politiet så helst at vi holdt adskilt TIL- og Glimt-supporterne. Men som sagt har det her skjedd en misforståelse. Selvsagt skulle hun egentlig få slippe inn med TIL-skjerf, sier Svendgaard.

– Ikke engang LSK-supporterne ville fått slik behandling

Nordli følte seg uansett indignert etter opplevelsen.

– Slik har jeg aldri gjennom mine år opplevd å bli behandlet, og jeg har jobbet i restaurantbransjen i mange år. Jeg ble rett og slett kokforbannet, forteller tromsøværingen.

Hun har det siste halvannet året bodd i Bodø, men hendelsen gjør at hun sterkt vurderer å returnere til hjembyen.

– Jeg tror dette var dråpen, nå vil jeg flytte til Tromsø igjen, hvis det dukker opp en jobb, sier Nordli.

Hun oppfordrer Tromsøs utesteder til «ikke å gjøre samme tabben» senere i år når Glimt kommer på besøk.

– Ta godt vare på Glimt-supporterne når de kommer. Ikke engang LSK-supportere i Tromsø ville fått slik behandling som jeg fikk i Bodø, sier Nordli.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball