Fullt kaos i AC Milan: Nå tar et hedgefond over klubben

Storklubben er i økonomisk trøbbel.

Det er tunge tider i AC Milan i dagen. Nå går det mot nytt eierskap nok en gang.  Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Den italienske storklubben Milan overtas av det amerikanske hedgefondet Elliott, melder nyhetsbyrået AFP. San Siro-laget har havnet i økonomiske problemer.

Denne uken skrev Inside World Football at Milan-eier Yonghong Li ikke klarte å betale et avdrag på 32 millioner euro til hedgefondet Elliott Management.

Nektet å selge

Og onsdag morgen bekreftet Elliott-fondet at de har tatt over kontrollen av Serie A-klubben. Hedgefondet skal ha finansiert omtrent halvparten av summen Li brukte (740 millioner euro) på å kjøpe den italienske fotballklubben.

Li har nektet å selge klubben til amerikanske investorer, men nå tyder alt på at Milan får amerikansk eierskap likevel. Det er blitt spekulert i at hedgefondet ønsker å selge til nettopp amerikanske investorer.

Tidligere har Li avvist både Ricketts-familien som eier baseballaget Chicago Cubs og New York Cosmos-eier Rocco Commisso.

Spytter inn millioner

Milan har slitt voldsomt med å gjenskape gammel storhet de siste årene. Klubben har ikke hengt med økonomisk etter tiår med suksess under tidligere eier, den omstridte Silvio Berlusconi.

UEFA utestengte nylig Milan fra kommende sesongs europaliga for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Saken er anket inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Elliott-fondet lovet onsdag at de vil spytte inn 50 millioner euro (knappe 500 millioner kroner) for å "stabilisere den finansielle situasjonen" i klubben.

Hele 18 ganger har Milan vunnet Serie A, senest i 2010/11. «Rossoneri» har også pene sju titler i Champions League, senest i 2007.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball