Gamsten: - Ingen kan tvinge meg bort

Åpner for å fullføre kontrakten med Blackburn.

Morten Gamst Pedersen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

fotball

Etter ni år på Ewood Park har Morten Gamst Pedersen fått beskjed om at han kan gå gratis til en annen klubb.

Championship-klubben trenger å redusere lønnsbudsjettet sitt, og nordmannen er blant dem som tjener mest.

Men midtbanespilleren har kontrakt med Blackburn i ett år til, og utelukker ikke at han blir værende ut kontraktsperioden.

— Blackburn Rovers er klubben jeg elsker. Jeg har vært her store deler av karrieren, og det føles som hjemmet mitt. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og det er fortsatt mulig at jeg blir værende. Det er opp til meg – ingen kan tvinge meg bort, sier Gamsten til Lancashire Telegraph.

Han hadde mange år med suksess i Premier League. Da Blackburn rykket ned foran forrige sesong, ble Gamsten med. Det er blitt stadig mindre spilletid. I denne sesongens to første ligakamper har han ikke spilt, og mot Nottingham Forest lørdag var ikke Gamsten en gang på benken.

— Det er vanskelig å spå hva som kommer til å skje. Selv om klubben har sagt at jeg kan snakke med andre, er det ikke sikkert at jeg har spilt min siste kamp for Blackburn, sier han.

Nordmannen er en popoulær mann blant fansen, og det var mange som reagerte da det ble klart at klubben ønsker å kvitte seg med ham.

- Jeg bryr meg virkelig om menneskene i Blackburn Rovers. Ikke bare spillerne, men også dem rundt. Mange av dem er blitt mine venner, og det betyr mye for meg. Blackburn vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, sier han til Lancashire Telegraph.