Gersbach er tilbake i Trondheim

Låneavtalen med franske Lens er over, men fremtiden til venstrebacken er usikker.

Alex Gersbach spilte 14 kamper for Lens i løpet av låneavtalen.   Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

fotball

Venstrebacken Alex Gersbach, som ble utleid til franske Lens i januar, er tilbake i Trondheim.

Han kom ikke med i den australske VM-troppen, og er på plass på Lerkendal for å se RBKs 16. mai-kamp mot Lillestrøm.

At Gersbach er tilbake i byen betyr imidlertid ikke at han er spilleklar for RBK igjen. Låneavtalen med franskmennene går ut juni, og ifølge RBKs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, er det for tidlig å si hva som vil skje med Gersbach og fremtiden:

– Alex skal ha litt ferie og slike ting nå, men kommer selvsagt til å trene med oss når han er i byen. Sesongen i Frankrike er over, og da er det helt naturlig at han er tilbake, sier han til Adresseavisen.

– Betyr dette at han er RBK-spiller igjen?

– Hva som skjer, er litt for tidlig å svare på. Han vil uansett ikke kunne være spilleklar før overgangsvinduet åpner igjen, svare Bjørnebye.

Dette åpner ikke før 19. juli.

Gersbach har flere kamper for det australske landslaget, men blir ikke med til VM  Foto: NTB scanpix

RBK hentet danske Malte Amundsen i vinter. Den unge dansken har så langt slitt med spilletiden etter overgangen.

Gersbach fikk tilsammen tolv kamper for Lens i Ligue 2, og to cupkamper. Han var aktuell i VM-troppen til Australia, og var en del av bruttotroppen.

Men da listen over de 26 spillerne som skal på treningsleir i Antalya ble offentliggjort i går, sto ikke navnet til Gersbach der. Det betyr at han ikke reiser til Russland.

Backtalentet ble hentet til Rosenborg før 2016-sesongen, og har tilsammen 34 kamper for Rosenborg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball