Glimt-treneren roser TUIL: – Vi klarte knapt å skape sjanser

Aasmund Bjørkan lot seg begeistre av det TUIL-spillerne presterte, og utelukker ikke at han vil forsøke å hente noen av dem etter sesongen.

INTERESSERT?: Glimt-trener Aasmund Bjørkan likte det han så av TUIL-spillerne på Aspmyra.   Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

fotball

Glimt 1–0 TUIL

Glimt klarte til slutt å finne veien til nettmaskene, men måtte vente helt til det 73. minutt før de kunne juble for scoring. Grunnen til at hjemmefansen måtte vente såpass lenge på mål, var et kompakt og organisert TUIL-lag som forsvarte seg godt.

– Jeg synes TUIL spilte en god kamp, og vi slet med å skape sjanser mot dem. Jeg tror vi hadde flere sjanser mot Sandnes/Ulf sist hjemmekamp enn vi har i denne kampen. Vi scorer i snitt over tre mål hver kamp på hjemmebane, men i dag klarte vi knapt å skape sjanser, skryter Glimt-trener Aasmund Bjørkan av tirsdagens tøffe motstander.

– Liker spillerne deres

Bodø/Glimt kan snart forberede seg på et nytt liv i Eliteserien etter å ha vært det suverent beste laget i 1. divisjon denne sesongen. I jakten på forsterkninger kan det fort hende at Glimt og Bjørkan ser til nåværende divisjonskollega TUIL, som de så mye positivt fra i tirsdagens nordnorske duell på Aspmyra.

– TUIL har mange spillere som har mye erfaring i Eliteserien og er et godt strukturert lag. Det er mange gode spillere i den klubben. Jeg liker både konseptet og spillerne deres, sier Bjørkan.

Se høydepunktene fra kampen her:

I vinter hadde Glimt blant annet høyreback Steffen Skogvang Pedersen og midtstopper Tobias Nygård Vibe på prøvespill, uten at de fikk en proffkontrakt.

– Kan det være aktuelt å sende en ny forespørsel på noen av TUIL-guttene når opprykket er i boks?

– Spillerlogistikken kommenterer jeg i hvert fall ikke akkurat nå. Vi liker de spillerne de har, og det er mange gode spillere på TUIL, svarer Glimt-treneren.

Vi fulgte kampen:

Tromsdalen ga Bodø/Glimt tøff kamp.  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Taus om framtiden

Pedersen og Vibe har begge kontrakt ut året, og må dermed ta en avgjørelse hvor framtiden ligger etter denne sesongen. Begge to ønsker ikke å kommentere hva som skjer videre.

– Jeg har ikke tenkt noe mer på framtiden. Det tar jeg etter sesongen, sier Vibe.

– Det blir nok et kjedelig svar her også, for jeg tenker først og fremst på TUIL de siste seks kampene, også får vi ta en oppsummering etter sesongen, sier Pedersen.

TUIL-trener Gaute Helstrup skal ikke hindre spillerne om de vil spille et annet sted.

– Det er nok opp til de spillerne, og ikke minst klubben om det er spillere på kontrakt. Men vi har veldig gode spillere, og kanskje er det riktig timing for flere spillere å ta et nytt steg. De spillerne som eventuelt vil videre må bare jobbe på hos oss inntil videre, sier Helstrup.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball