Guardiola fyrer løs etter hektisk juleprogram: – Det er en katastrofe

Spanjolen liker ikke de mange tette kampene som spilles i England i desember.

Oppgitt: Pep Guardiola er ikke fornøyd etter at flere av Manchester Citys sentrale spillere pådro seg skader i julen.  Foto: SCOTT HEPPELL / X03874

fotball

Desember er alltid en tøff måned for klubbene i Premier League.

Etter at nyttårsrakettene har lagt seg og det nye året er ønsket velkommen, kan klubbene bokføre syv kamper i den hektiske julemåneden.

Det høye antallet kamper kommer ikke uten en pris. Den blir ofte betalt av spillerne i form av skader.

Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Mesut Özil og Philippe Coutinho var noen av dem som i år fikk oppleve hvor hardt juleprogrammet i engelsk fotball kan være.

Misfornøyd Guardiola

Pep Guardiola uttrykte misnøye med det tette kampprogrammet etter at Manchester City spilte uavgjort mot Crystal Palace på nyttårsaften.

Han måtte se at både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne måtte forlate banen før full tid.

– Ikke fortell meg at det er bra for spillerne, verken teknisk eller fysisk. Det er en katastrofe, sa Guardiola ifølge BBC.

Spanjolen måtte se sin brasilianske stjernespiss Gabriel Jesus forlate banen med en skade.

Den spanske suksesstreneren ser likevel ikke at det tradisjonsrike juleprogrammet endres med det første.

– Jeg kan si hva jeg mener om juleprogrammet, men jeg er nødt til å tilpasse meg. Jeg tror ikke det er noen sjanse for at det fører til endringer.

– For tøft for noen

Guardiolas utspill får gehør hos TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Jeg tror det hadde vært bra å kutte ut en runde i desember. Det blir for tøft for noen av lagene. Du ser det også på det toppklubbene leverer i de tidene, ofte blir det mer slosskamp enn fotball, sier han.

Alsaker mener det finnes måter å håndtere det vanskelige programmet, men at det står like mye på vilje som på evne.

– Lagene kan rotere 6–7 spillere fra kamp til kamp, men da mister lag som er i dytten samtidig mye momentum, forklarer TV2-profilen.

Til tross for skader og stadig nye trenerimpulser fra andre land, tror den rutinerte kommentatoren at julefotballen består i England.

– Boxing Day-runden andre juledag er så integrert i den engelske fotballkulturen. Den får du nok ikke tatt bort, avslutter han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball