Gulbrandsen: - Godt for selvtilliten å bli tatt ut på landslaget

Og på fredag vil 23-åringen åpne målkontoen mot gamleklubben.
fotball

Tirsdag spilte Fredrik Gulbrandsen sin tredje kamp med det norske på flagget på brystet. 23-åringen startet kampen, men ble byttet ut i pausen etter det som må kunne sies å være en svak omgang av hele det norske laget.

MFK-spissen gikk glipp av nesten hele fjorårssesongen etter at han sleit korsbåndet i det ene kneet i en treningskamp mot FC Midtjylland før sesongen. I slutten av november i fjor gjorde han comeback i Europa League-kampen mot Fenerbahce, og i år har han startet begge eliteseriekampene mot Tromsø og Stabæk. Gulbrandsen sier han ble litt overrasket over at Per-Mathias Høgmo valgte å gi han sjansen såpass tidlig etter det lange skadeavbrekket.

– Jeg hadde ikke forventet det. Det var selvfølgelig bra for selvtilliten å få være med der, og jeg følte det gikk veldig bra på trening også som gjorde at jeg fikk starte kampen. Det var gøy, sier Gulbrandsen til Rbnett.

Møter gamle lagkamerater

Fredag venter nytt eliteserieoppgjør for Gulbrandsen og resten av MFK-laget når Lillestrøm gjester Aker stadion. Der møter Fredrik Gulbrandsen et par av sine tidligere lagkamerater, men understreker at klubben har hatt mange utskiftninger siden han forlot ”kanarifugla” sommeren 2013. – Forholdet mitt til Lillestrøm er veldig bra. Nå er det ikke så mange igjen fra min tid der. Det er snart tre år siden jeg dro, og de har mistet en del spillere. Det er vel bare Erling Knudtzon og Frode Kippe som er igjen nesten. Men vi vet hva LSK står for. Det er trøkk og de jobber på hele tida. Vi så jo sist kamp hvor de scoret mot slutten av kampen. De gir seg aldri, så det blir en tøff kamp, tror Gulbrandsen.

Håper på nettsus

Han står uten scoring for MFK siden han satte inn det første målet i cupfinalen mot Odd i 2014. Selv om det høres lenge ut, spilte han ikke 90 minutter med fotball en gang før juleferien i fjor. Likevel håper han snart det første målet på over 16 måneder snart skal komme.

– Kampen mot Tromsø var min første eliteseriekamp siden jeg ble skadet. Det er ikke sånn at jeg har spilt 20 Tippeliga-kamper uten scoring. Men vi får vel satse på at det kommer snart. Jeg håper at når det først løsner, så kommer det litt flere også, sier Gulbrandsen.

Han har hatt Eidur Gudjohnsen bak seg i de to første kampene, og det er ikke usannsynlig at disse to starter igjen mot Lillestrøm fredag. Samarbeidet med islendingen syns Gulbrandsen har fungert bra til nå, og han innrømmer at det er litt kult å spille med en spiller han har sett opp til i flere år.

– Det er ikke noe du tenker på når du er på banen, men klart man tenker litt på det når man er utenfor. Det er jo en fantastisk fotballspiller, som jeg har fulgt når jeg var yngre. Han er en meget god fotballspiller, som det er gøy å spille med. Man merker at han er en klok spiller og har mye rutine, sier Gulbrandsen.