Hamrén om den «pinlige» opplevelsen: – Det var en katastrofe

I et ferskt intervju snakker Erik Hamrén om marerittstarten som Islands landslagssjef, utspillet fra Lars Lagerbäck og hvorfor han takket ja til jobben.

Erik Hamrén fikk en tung start på jobben som Island-trener.  Foto: NTB scanpix

fotball

Den tidligere RBK-sjefen påtok seg en stor jobb da han i august tok over Island. Det kunne ikke startet stort verre for 61-åringen. Hamrén gikk ut og beklaget seg til det islandske folk etter 6-0-tap for Sveits i sin første test. I et stort intervju med svenske Aftonbladet snakker han mer om hvordan han opplevde marerittstarten.

– Det var en katastrofe. Vi hadde mange skader, og manglet seks stykker fra startoppstillingen. Men 0-6. Det var pinlig. Et resultat som det er ikke gøy, uavhengig om det er i din første kamp eller senere, sier Hamrén.

Totalt er det blitt fire tap og to uavgjort for svensken i sin nye jobb. I nasjonsligaen endte det med nedrykk til nest øverste nivå.

Island kom fra å ha kvalifisert seg til to strake mesterskap. I EM 2016 var de en sensasjon og gikk til kvartfinale etter å ha slått ut England. Hamrén peker på flere årsaker til at han valgte å takke ja til jobben. Blant annet at han vil jobbe på høyt, internasjonalt nivå, men også utfordringen det er å skape mer suksess med en liten nasjon som Island.

Norges landslagssjef, Lars Lagerbäck, som trente Island i 2016, mente Hamrén hadde tatt på seg en «håpløs oppgave». Han sa at det var en ekstremt tøff oppgave, så å si umulig, å skulle føre Island til sitt tredje strake mesterskap.

– «Lasse» er en klok mann. Om noen vet noe om Island, er det han. Men jeg visste om dette da jeg tok jobben. Jeg kan ikke tenke at dette ikke går. Hvorfor skulle jeg gjøre det? Klarer vi å holde spillerne friske, er alt mulig, sier 61-åringen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball