Han hadde glemt hvordan det var å score. Etter fire og et halvt år skulle Arsenal-spilleren endelig lykkes.

Nacho Monreal hadde aldri scoret på hjemmebane før søndag.

UVANT FØLELSE: Nacho Monreal har for vane å rydde unna i forsvar, men søndag kunne han juble for scoring.  Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

fotball

ARSENAL – BRIGHTON 2–0

Arsenal var store favoritter mot opprykkslaget Brighton, og de stormet rett i angrep.

Halvannet minutt var spilt da Alexandre Lacazette fyrte av fra drøyt 20 meter, og ballen smalt i stolpen.

Det var et tidsspørsmål før hjemmelaget skulle ta ledelsen på Emirates, og etter 16 minutter kom 1–0 ved Nacho Monreal.

Arsenal fikk frispark ute på høyresiden, og etter en trippelsjanse var det til slutt spanjolen som fikk pirket den inn.

Hans andre scoring

Dette var 31-åringens andre Premier League-mål for Arsenal noensinne. Hans første kom i mars 2013 – altså for fire og et halvt år siden. Det var borte mot Swansea, så søndagens scoring var altså forsvarsspillerens første på hjemmebane.

– Jeg var heldig som scoret i dag. Vi visste at det ville bli en vanskelig kamp, og de forsvarte seg med mange spillere. Jeg var heldig som var på rett sted og fikk min andre scoring for Arsenal, sier Monreal til BT Sport.

ØYEBLIKKET: Brighton forsøkte desperat å klarere, men til slutt lyktes Nacho Monreal med å sette inn 1–0 for Arsenal.  Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Brighton lå lavt, og det var ganske utrolig at Arsenal ikke hadde mer enn 1–0 å gå på ved pause.

Det skal nevnes at Brighton hadde en kjempesjanse etter 23 minutter da et langskudd fra Solly March dundret i stolpen. Men Arsenals ledelse var til de grader fortjent.

Sanchez-magi

Det meste av håp om poeng for Brighton forsvant ti minutter ut i den andre omgangen. Et vakkert angrep endte med et enda lekrere hælspark fra Alexis Sánchez til Alex Iwobi, som banket inn 2–0.

Arsenal kjørte på og produserte sjanse på sjanse. Kampen endte imidlertid 2–0.

Seieren sendte Arsenal opp til 5. plass i Premier League. Med 13 poeng er Arsène Wengers mannskap seks poeng bak Manchester-klubbene City og United.

– Vi holdt nullen og sikret oss tre poeng. Vi har spilt bedre enn i dag. Men når man spiller kamper mandag, torsdag og søndag, er det viktigste å få de tre poengene, sier Wenger.