Han spilte med Henning Berg i Blackburn. I kveld er 37-åringen spillende trener mot Molde

Den tidligere Blackburn-spilleren Gary Hamilton skal prøve å stoppe Molde-laget i kveldens kvalifiseringskamp i Nord-Irland.

Premier League-fortid: Tidligere Blackburn-spiller Gry Hamilton er spillende trener for Glenavon. Han ledet oppvarminga på Mourneview Park, men har plassert seg selv på benken fra start mot Molde.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

fotball

Hamilton er spillende trener i Glenavon, som mangler flere sentrale spillere denne uka. MFK-leiren har fått vite at to mann er bortreist på ferie. Ifølge Nettavisen er den tidligere landslagsspilleren Sammy Clingan på bryllupsreise.

Glenavon er et lag bestående av amatører som møter MFK hjemme på Mourneview Park i 1. kvalifiseringsrunde. Noen av spillerne har lønn fra klubben, men samtlige har full jobb ved siden av fotballen. Klubbens totale budsjett skal være på fire-fem millioner kroner i året.

Gary Hamilton, til høyre, i duell med AIKs Daniel Tjernström i en kvalifiseringskamp til UEFA-cupen i 2007. Den gang spilte tidligere Blackburn-spiss Hamilton for nord-irske Glentoran.  Foto: ANDREAS HILLERGREN / Bildbyrån

Raufoss-fortid

Gary Hamilton spilte for Raufoss i to måneder i 2001, et låneopphold som ble ordnet av Henning Berg, som da var involvert i satsinga til Raufoss som jaktet opprykk fra 1. divisjon. Spissen var Blackburn-spiller sammen med Henning Berg og fikk tre sesonger i klubben: Fra 1997 til 2000.

Glenavon ligger i Lurgan, 29 kilometer sørvest for Belfast. Laget vant 5-0 i sin siste treningskamp, borte mot PSNI søndag.

Serien starter hjemme mot Linfield 4. august.

Tredjeplass

Glenavon endte på tredjeplass i Northern Irish Premiership sist sesong. Laget var 22 poeng bak serievinner Crusaders og 20 poeng bak Coleraine på andreplass.

Mourneview Park ble bygd i 1895 og rommer 4160 tilskuere, men det er ikke ventet mange hjemmesupportere til kveldens kamp mot Molde, som har kampstart klokka 20.45 norsk tid. Årsaken er kollisjonen med Englands VM-semifinale mot Kroatia som starter klokka 20 norsk tid.

I tillegg er mange opptatt med forberedelsene til The Twelfth, en protestantisk feiring av revolusjonen i 1688 som markeres 12. juli og starter ved midnatt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball