Haugesund rystet storlag - men Europa-drømmen ble knust

Haugesund holdt PSV til uavgjort i Nederland, men det holdt ikke til avansement.

Haugesunds Benjamin Tiedemann Hansen mot PSVs Donyell Malen under kampen mot PSV.   Foto: JEROEN PUTMANS / EPA

fotball

PSV Eindhoven - FK HAUGESUND 0–0, 1–0 sammenlagt

Haugesund yppet seg tidvis mot PSV Eindhoven, men klarte kun 0-0 på bortebane. Dermed er hvittrøyene ute av europaligakvalifiseringen med 0-1-tap sammenlagt.

PSV hadde et godt utgangspunkt med 1-0-seier fra første oppgjør, men Haugesund dro til Eindhoven med håp om å sjokkere Fotball-Europa. Slik gikk det derimot ikke.

Selv om Jostein Grindhaugs menn var gode til å bryte opp vertenes angrepsspill, slet hvittrøyene med å komme til de store sjansene. Ettersom målene uteble, måtte de tilreisende supporterne innse at Haugesund ikke blir å finne i europaligaens gruppespill i år.

Haugesund var derimot ikke langt unna å finne nettmaskene og sørge for ekstraomganger. Med et skudd fra seks meter ble Bruno Leite hindret av stolpen.

PSV Eindhoven og Steven Bergwijn hadde de fleste mulighetene, men FK Haugesund skapte også et par gigantiske sjanser.   Foto: JEROEN PUTMANS / EPA

Sandvik i slaget

Nederlenderne var farlig frempå ved en rekke anledninger i første omgang, men Helge Sandvik vartet opp med flere gode inngripener og holdt gjestene i kampen.

Med 0-0 til pause var avansement fortsatt godt mulig for Haugesund, men det var vertene som produserte de største sjansene.

Kvarteret før slutt hadde Mohammed Ihattaren en stor mulighet til å sende PSV i ledelsen, men igjen var Sandvik med på notene.

Stolpetreff

Martin Samuelsen var derimot nære med å sjokkere hjemmefansen ni minutter før slutt. På et innlegg endte 22-åringens stuss like utenfor stolpen.

Samme mann serverte Leine like etterpå, men dessverre for Haugesund sto stolpen i veien.

På overtid var PSV centimeter ifra å sikre 1-0 da gjestene sendte alle mann i angrep på corner. Steven Bergwijn fikk til slutt tak i ballen og sendte den mot det åpne målet, men skuddet var akkurat for svakt til å passere mållinjen.

Med 0-0 på resultattavla kunne nederlenderne likevel slippe jubelen løs for et knepent avansement.

I neste runde venter Apollon Limassol fra Kypros for PSV. Kampene spilles 22. og 29. august.