Helland:- Ingen er tjent med at jeg trasker rundt på 40 prosent

Rosenborg tar ingen sjanser med Pål André Hellands trøblete lyske.

Kåre Ingebrigtsen tar ingen sjanser med en skadet Pål André Helland. Det synes vingen er riktig valg.  Foto: NTB Scanpix

fotball

— Jeg kjente det underveis på oppvarmingen. Hver gang jeg spurtet på ble det litt og litt vondere i lysken, sa Helland etter at han måtte gi seg på oppvarmingen til bortekampen mot Sogndal 1. mai.

I stedet så han fra sidelinjen at Rosenborg måtte slite seg til 1-1 på Fosshaugane Campus, og i uken frem mot Stabæk-kampen søndag var det en kamp mot klokken for å bli klar.

Det ble han ikke.

— Alt funker fint, men når det er litt ubehag og litt smerte tar vi ikke noen sjanser med meg. Da går det ad undas har vi funnet ut, så da venter vi og det gikk fint i dag, sier Helland til adressa.no.

Så på med hvilepuls

Høyrevingen har ingen tro på at problemene skal være av det langvarige slaget.

— Det skal gå veldig fort, tror jeg. Men jeg må ta det på alvor, og gjøre det jeg kan for at jeg skal bli frisk fortest mulig. Ingen er tjent med at jeg skal traske rundt på 40 prosent. Da holder jeg meg på tribunen og heier, sier han.

Mot Stabæk søndag var det riktig så hyggelig på tribunen. Rosenborg var mange hakk bedre enn bortelaget, og Helland lot seg imponere av det lagkameratene leverte på gresset.

— Det var deilig, og fantastisk fint å se en kamp med hvilepuls. Jeg har opplevd å se kamper med hjertet i halsen, der jeg har vært en blanding av stresset og forbannet. Slik som det var nå var det en fin opplevelse å være på kamp for meg. Da koser jeg meg, sier han.

Annerledes erstatter

Midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson fikk jobben med å erstatte Helland på høyrekanten, og kom fra det med æren i behold.

— «Gudi» er en bra fotballspiller. Vi er litt forskjellige spillertyper, og han er en kombinasjonsspiller som liker å være mye på ball og sette opp trekanter og veggspill. Han har et potetpotensial offensivt han også, og kan spille i flere posisjoner. Du får litt og du mister litt. Sånn er det med alt, sier Helland om erstatteren.