Helstrup sendt på tribunen i dramatisk TUIL-tap

TUIL inviterte til 16. maifest, men står fortsatt uten hjemmeseier etter et bittert hjemmetap mot Levanger.

Gaute Helstrup ble sendt på tribunen under TUILs dramatiske hjemmetap mot Levanger.  Foto: Daniel Lilleeng

fotball

TROMSDALEN - LEVANGER 1–2

På fotballens festdag 16.mai inviterte TUIL til fest på TUIL Arena. Med grilling på Tromsdalen camping før kampen, gratis inngang for russen og et hjemmelag med selvtillit etter borteseieren mot Notodden, lå det meste til rette for en hyggelig aften i Tromsdalen.

Tidlig ledelse

Og det startet lovende for hjemmelaget. TUIL tok styringen fra start og gikk fortjent opp i ledelsen da Mohammed Ahamed Jama satt inn en retur fra keeper etter et flott TUIL-angrep regissert av Jo Nymo Matland og Vegard Lysvoll.

Gradvis kom Levanger mer inn i kampen og TUIL kunne takke keeper Marius Berntzen for at de gikk til pause med ledelsen etter en omgang der hjemmelaget dominerte banespillt, men gjestene fra Trøndelag skapte de farligste sjansene.

Dramatisk 2. omgang

Andre omgang var kun sju minutter gammel da gjestene utlignet. Som i forrige hjemmekamp mot Kongsvinger var det på en dødball det glapp for TUIL. Et frispark fra høyre ble headet mot mål av Levangers Adrià López. Headingen gikk via hodet til målscorer Ahamed Jama og utmanøvererte Berntzen i TUIL-målet.

GOD: Andreas Løvland leverte en god kamp for hjemmelaget, men kunne ikke forhindre tap for TUIL.  Foto: Daniel Lilleeng

Etter utligningen virket hjemmelaget en smule rystet og Levanger kunne fort tatt ledelsen.

Etter 62 minutter startet den virkelige dramatikken i Tromsdalen. Vegard Lysvoll ble spilt alene i gjennom og gikk i bakken. Hjemmepublikummet og TUIL-spillerne ropte på straffe, men dommer Bjørn Hansen valgte å ikke dømme.

Rope på straffe gjorde også TUIL-trener Gaute Helstrup. Fjerdedommer Egil Bertheussen mente Helstrup gikk for langt i sine protester og tilkalte hoveddommer Hansen, som forviste TUILs trener til tribunen.

TUIL - Levanger 1–2

16. mai, Obosligaen

TUIL Arena

Tromsdalen 1 (1) 1–0 Ahamed Jama (13.min)

Levanger 2 (0) 1–1 Lorentzen (52.min), 1- 2 Stene (90 min)

Sjanser: 3- 4

Cornere: 3- 3

Gule kort: Homlgren, Stene, Lopez (Levanger)

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn.

Kalddusj rett før slutt

Fra sin tribuneplass fikk Helstrup se et TUIL-lag som slet med å skape de store sjansene utover andreomgangen. Og med et lite minutt igjen av ordinær tid kom kalddusjen. Innbytter Robert Stene dukket opp på bakerste stolpe og satte inn vinnermålet for gjestene.

Et meget surt tap for TUIL, som kom raskt ned på jorda igjen etter helgas sterke borteseier mot Notodden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball