Her dyttes ballgutten over reklameskiltet

Se det spesielle Champions League-øyeblikket.
fotball

Roma - Sjakhtar Donetsk 1–0 (2–2 sammenlagt, Roma videre på bortemålsregelen)

Det ble ampert i 2. omgang da Roma tok imot Sjakhtar Donetsk tirsdag kveld.

Bortelagets Facundo Ferreyra dyttet en ballgutt over reklameskiltet, og det førte til håndgemeng mellom flere spillere.

  • Se situasjonen i videovinduet øverst i saken!

Edin Dzeko lurte Sjakhtar Donetsks offsidefelle og scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i Champions League for første gang på ti år.

Målet ble det eneste i tirsdagens returkamp, som ble skjemmet av stygge scener like etter at gjestenes Ivan Ordets ble utvist i det 79. minutt.

Måljeger

Gjestene fra Ukraina hadde 2-1-ledelse å gå på fra den første kampen og kjempet hardt for å forsvare den på Stadio Olimpico. Roma kom knapt til en sjanse i første omgang.

Ukrainerne opererte en dristig offsidefelle som flere ganger hårfint lurte Roma-spillerne på feil side før gjennombruddspasningene ble slått, men i det 52. minutt gikk det galt.

Kevin Strootman fikk ballen ved midtstreken og slo sin stikker i akkurat rett øyeblikk. Ordets ødela offsidelinja, og Dzeko fikk løpe alene gjennom. Bosnieren viste fram måljegeregenskapene da han med én berøring ved hjørnet av 16-meteren lurte ballen forbi gjestenes møtende keeper Andrej Pjatov.

Målet var alt Roma trengte for å ta seg videre på bortemålsregelen.

Holdt nullen

Allison Becker har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligaen denne sesongen, og brasilianeren holdt liv i den statistikken uten veldig store problemer tirsdag.

– Vi visste at ett mål kunne være nok, så vi fikk ikke panikk selv om tiden gikk. Vi var tålmodige, scoret målet vi trengte og forsvarte ledelsen sammen, sa Dzeko.

Cengiz Under og Edin Dzeko kunne juble for Roma-avansement.  Foto: Riccardo Antimiani / TT / NTB Scanpix

31-åringen, som har fire mål og tre assist i mesterligasesongen, sto for brorparten av Romas muligheter i kampen. Han hadde skudd på mål allerede etter 22 sekunder, men den avslutningen var for veik til å lure Pjatov.

Det var for øvrig den eneste avslutningen mellom stengene noen av lagene presterte før Dzekos ledermål.

Dzeko herjet

I det 62. minutt var Dzeko veldig nær å doble ledelsen da han på pasning fra Radja Nainggolan skrudde ballen langt utenfor keepers rekkevidde, men så vidt utenfor stolpen.

– Jeg trodde den skulle gå inn, men det holdt med ett mål i dag, sa han.

Det var også Dzeko som var gjennom da Ordets i det 78. minutt så seg nødt til å rive ham ned. Det røde kortet var udiskutabelt.

Rett etter lynte det til mellom flere av spillerne etter at Facundo Ferreyra dyttet en ballgutt over reklameskiltet. Det ble delt ut flere slag, men dommer Alberto Undiano nøyde seg med ett gult kort til Ferreyra da han kunne trengt en hel kortstokk.

Sjakhtar yppet seg for første gang framover i sluttminuttene, men kan ikke klage på at det ble mesterligaexit i en kamp der laget ikke maktet en avslutning på mål.

– Det er ingen vits i å snakke om hvorvidt det var rettferdig. Vi gjorde en feil, og den kostet oss et mål. Jeg er stolt av mine spillere, som hadde 60 prosent ballbesittelse selv om vi spilte med ti mann mot slutten, sa Sjakhtar-trener Paulo Fonseca ifølge uefa.com.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball