Her er den nye Molde-drakta

Klubben vil selge drakter for mer enn 3 millioner denne sesongen.

Tor Ole Skullerud viser fram årets Molde-drakt, sammen med Heidi Rindarøy (t.v.) og Nina Holmeset Karlsnes fra administrasjonen i Molde Fotball.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

fotball

MOLDE (Rbnett): Torsdag kveld ble årets MFK-drakt lansert på Aker stadion. Rundt 100 frammøtte supportere fikk se hjemme— og bortedrakta som Norges regjerende dobbeltmester skal spille kamper med i 2015. – Dette er toppmodellen til Nike, som vi sammen med dem har valgt ut fra design og sponsorplass som passer MFK. Flere større europeiske klubber skal også bruke denne drakta kommende sesong, sier markedsdirektør Oddvar Talset i Molde Fotball.

Som i fjor er det Sparebanken Møre (generalsponsor), Brunvoll, Hent, Sport1, Vard, Canal Digital og MOT som pryder Molde-trøya.

I fjor solgte Molde Fotball rundt 5000 drakter totalt, noe som ga en inntekt på mellom 2,5 og 3 millioner kroner fordelt på MFK og Sport1 som selger drakta over disk. I år er målet å selge enda flere.

– I 2014 solgte vi mer supporterutstyr enn vi har gjort noen gang før, til tross for at avtalen med Nike ble signert så seint at vi fikk langt færre barnedrakter enn vi hadde behov for. I år blir tilgjengeligheten bedre. Og vi merker at Nike er et attraktivt merke blant supporterne våre, sier Oddvar Talset.

Han innledet gårsdagens seanse før Tor Ole Skullerud ga salen et innblikk i status for MFK-laget i sesongoppkjøringa. Treneren presenterte også klubbens siste forsterkninger, og var også konferansier da Thomas Kind Bendiksen, Ola Kamara, Fredrik Semb Berge og keeper Andreas Linde viste årets Molde-drakter for publikum.

– Dette er ei flott drakt, og passformen er svært bra. Jeg er strålende fornøyd og liker at det er Nike, sa Kind Bendiksen.

Heidi Rindarøy og Nina Holmeset Karlsnes solgte de første eksemplarene av de nye draktene i restauranten på stadion i går. Blant de som sikret seg årets MFK-drakt var Åsta Eikefjord fra Bud.

– Jeg kjøpte drakta i gave til barnebarnet mitt Miriam, som fyller elleve år i dag, sa Åsta.

Jan Inge Sunde hadde med fjorårets MFK-drakt i en pose.

– Jeg vil gjerne ha autografen til Tor Ole Skullerud på den drakta Molde brukte da klubben vant to gull, sa han.

PS: Tredjedrakta, som kun skal brukes mot Sarpsborg, blir helsvart. Til sommeren lanserer MFK to ulike drakter for bruk i Europa.