Her er en nordmann som lykkes i engelsk fotball

Jonathan Parr feirer nyttår på opprykksplass med Ipswich.

Jonathan Parr i duell med Johnnie Jackson under kampen mot Charlton tirsdag kveld.  Foto: Digitalsport

fotball

Vi er blitt vant til å lese om det: Tiden der norske spillere var en vesentlig del av engelsk fotball er forbi.

I dag er det kun én nordmann igjen i Premier League. Det er Brede Hangeland, som har gitt seg på landslaget og som av og til spiller for Crystal Palace som ligger på nedrykksplass.

Også i Championship er det tynt med nordmenn. Men en som spiller — og det for et lag som gjør det bra - er Jonathan Parr.

Kvelden før nyttårsaften vant Ipswich 3-0 hjemme mot Charlton. Dermed ligger Ipswich på 2. plass i Championship etter drøyt halvspilt sesong, bak sensasjonslaget Bournemouth.

Fotballfeber

Og det er tydeligvis fotballfeber i Ipswich: 26.157 tilskuere var samlet på Portman Road - det høyeste tilskuertallet på over fire år.

Ipswich har så langt 13 seirer, åtte uavgjorte og kun tre tap. Mick McCarthys lag er dermed med i opprykkskampen for fullt.

— Jeg trives veldig godt. Jeg tror at vi kan være med og kjempe om opprykk til Premier League denne sesongen, noe som var målet både for meg og klubben da jeg signerte i sommer, sa Parr til Bergens Tidende i oktober.

Ipswich har ikke vært i Premier League siden 2002, men mot Charlton viste de igjen styrke. Tommy Smith ga Ipswich ledelsen fra kloss hold etter hjørnespark da det var spilt en drøy halvtime. Daryl Murphy doblet med hodet etter en ny corner kvarteret ut i annen omgang, mens David McGoldrick satte punktum på overtid.

Parr spilte hele kampen.

Nesten ingen igjen

Foruten den tidligere Crystal Palace-spilleren er det få nordmenn også på nivå to i engelsk fotball.

Alexander Tettey har tillit i Norwich som ligger på 7. plass i Championship, plassen bak playoff. Joshua King har fått begrenset med spilletid i Blackburn, som også er med i opprykkskampen.

Ellers er det bare Jo Inge Berget som er igjen i Cardiff, etter at Ole Gunnar Solskjær, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem har forlatt klubben.