Her får «Gutan» beskjed om å skjerpe seg av Valakari

Simo Valakari ga klar beskjed til TIL-spillerne etter dagens trening.

SKJERPINGS, GUTTER: Simo Valakari taler til Gutan etter dagens trening.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

TIL-treneren pleier ofte å samle spillerne til en liten oppsummering etter trening. I dag brukte han ekstra lang tid. Finnen var ikke fornøyd med en del av det som skjedde på feltet.

– Det var en påminnelse til spillerne om at det ikke betyr noe at vi fikk vår første seier på lang tid sist, hvis vi begynner å tenke: «Nå er vi OK. Vi har klart det. Alt er bra». I fotball får du deg da fort en på trynet, sier Valakari.

– Klar beskjed

Gutan tok sin første seier i Eliteserien siden 16. mai da Aalesund (3–2) ble beseiret på Alfheim 20. august. Søndag skal TIL på besøk til bunnrival Kristiansund.

– Du må være konsentrert og gjøre ting enda bedre på trening, slik at vi kan forsette å gjøre det bra. Det var en klar beskjed til spillerne. Vi skaper en kultur her. Uansett hvordan det gikk i forrige kamp, det er en spesiell måte vi skal jobbe på i denne klubben, fortsetter Valakari.

Finnen understreker at han er veldig fornøyd med hvordan spillerne har respondert på treningene etter at han kom til TIL i juli.

– Dette var bare en kort påminnelse om hvordan vi skal jobbe, sier han.

Alle trenerne og spillerne er samlet etter trening for å høre trenerens budskap.  Foto: Øyvind Sivertsen

– Trenger sterke karakterer

Gjennomgangsmelodien i Valakaris «tale» var at spillernes karakter blir testet på trening.

– Vi trener så intenst og det er så mange mentale elementer inkludert. Vi trenger sterke karakterer på banen, spesielt siden vi er der vi er. Forhåpentlig kommer vi høyere opp på tabellen en dag, nært toppen, da er det virkelig press på deg, sier treneren, som synes det er OK at man viser litt frustrasjon over dommeravgjørelser.

– Men du kan ikke dvele med avgjørelsene. Dette kan også skje på kampdag. Jeg liker lidenskap, men ikke klag for mye. Det vil ikke hjelpe deg i neste situasjon. Da må du være konsentrert, sier Valakari.

Torsdag får «Gutan» helt fri.

– Da vil alle få muligheten til å bli friske og raske, så bygger vi oss opp til søndag. Vi har trent veldig, veldig bra de siste to-tre ukene. Spillerne vil bare spille kamp nå, sier Valakari.