Her får Mour den tunge beskjeden: – Jeg er veldig skuffet

Simo Valakari velger rutine framfor ungt pågangsmot i kampen mot Lillestrøm.

VRAKET: Her tar Simo Valakari praten der han forklarer Elhadji Mour Samb at det ikke blir noen tur til Åråsen i morgen.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Simo Valakari fant ikke plass til noen av senegelserne, Mehdi Dioury og Elhadji Mour Samb, til cupkampen mot Lillestrøm.

– Thomas (Lehne Olsen) og Morten (Gamst Pedersen) er klar, så det er veldig bra. Mour blir ikke med denne gangen, sier trener Simo Valakari og utdyper.

– Vi reiser med 17 mann og må tenke på balansen i laget. Jeg er veldig fornøyd med Mour, han er fortsatt i en læringsprosess med spillestil og kultur. Han har et veldig bra potensial, men det ble ikke plass til han denne gangen, sier Valakari til iTromsø.

– Skal snakke med han

Mour Samb som har vært en del av TILs tropp hele sesongen, var naturlig nok skuffet.

– Det er ikke bra. Jeg vil alltid spille, men jeg må bare gjøre min jobb på trening, så er det treneren som bestemmer, sier 22-åringen.

Som ikke er fornøyd med avgjørelsen.

– Jeg skal snakke med han når jeg kommer tilbake. Det er ikke bra å være utelatt fra troppen. Jeg vil gjøre et poeng ut av det. Alt jeg vil er å spille, det er derfor jeg er her, sier Samb.

Dobbel bonus

Simo Valakari omtaler cupkampen som en dobbel bonus.

– Det er ingen bedre trening for en viktig kamp enn å spille kamp, så det er god forberedelse til Vålerenga-kampen, samtidig er det også en ren bonuskamp siden det er cup. Vi kan spille med lave skuldre og har alt å vinne, sier Valakari.

Som ikke er i tvil om at cupen er viktig.

– Jeg har spilt FA-cup i England som spiller og vært så heldig og vinne cupen i Finland som trener. Jeg vet hvor spesiell cupen er i Norge. Det er en annerledes atmosfære og det er den letteste veien til europacupspill med tanke på antall kamper du trenger for å nå dit, sier Valakari.

Det blir ingen forsterkninger utenfra før kampen, men Valakari er klar på at han trenger forsterkninger.

– Jeg er fornøyd med laget, men vi vet det kan komme skader og suspensjoner, så vi trenger noen inn. Det er ingenting konkret enda, men når jeg er ferdig med jobben rundt laget med trening og video, så jobber jeg med det hele tiden. Det har vært innledende samtaler med noen spiller, men vi må være veldig klar på å finne den rette spilleren. Alt går gjennom meg, og det viktigste er at jeg snakker med en spiller før vi signerer ham, slik at vi er klar på hva vi kan forvente av hverandre, sier Valakari.

Valakari tar med seg følgende 17 spillere til cupkampen mot Lillestrøm:

Gudmund Kongshavn, Jacob Karlstrøm, Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Ulrik Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Mikael Norø Ingebrigtsen, Lasse Nilsen, Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson, Jostein Gundersen og Slobodan Vuk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball