Her får ukjente Gustav (16) nødpass for å bli med TIL til Tyrkia

Da Gustav Severinsen våknet fredag morgen var han en vanlig skoleelev. Noen timer senere er 16-åringen en av TILs utvalgte som skal til Tyrkia.

Gustav Severinsen (16) på politistasjonen i Tromsø fredag ettermiddag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Severinsen går førsteåret på Norsk Toppidrettsgymnas, og fikk noen få innhopp for TILs B-lag i 2.-divisjon i 2016.

Fredag var han i styrkerommet på Alfheim da han ble kalt inn av B-lagstrener Sigurd Rushfeldt for en prat.

– Jeg trodde først jeg hadde gjort noe galt. Så fikk jeg istedet spørsmål om jeg ville være med til Tyrkia med A-laget. Da ble jeg veldig glad, sier Severinsen og smiler bredt.

iTromsø møter 16-åringen sammen med pappa Stig Johansen på politistasjonen. Årsaken til besøket til lovens lange arm er at Severinsen manglet pass før turen til Tyrkia.

– Jeg trodde først Gustav tullet med meg da han ringte meg på jobb. Jeg sa til at han at han ikke skal ut å reise før om flere måneder. Men da han fortalte om Tyrkia begynte ballen å rulle, og vi måtte få ordnet nødpass,sier Johansen til iTromsø.

Terrorfrykt gjør at TIL-profil ikke vil reise på Tyrkia-tur

Midtbanespiller

Severinsen tok overgang fra moderklubben TUIL til TIL foran forrige sesong ettersom han skulle begynne på NTG. Der var han litt innom treningsfeltet med A-laget i «Dalen»Fredag ettermiddag, bare en time etter turen på stasjonen, hadde 16-åringen hatt sin første trening med A-laget i Skarphallen.

Så til spørsmålet alle som følger TIL har. Hvem er 16 år gamle Gustav Severinsen?

– Jeg er en midtbanespiller med god pasningsfot, og er god med ball. Jeg har grei fysikk, sier 182 centimeter høye Severinsen selv.

Gustav Severinsen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Spilleforståelse

Sigurd Rushfeldt var sterkt delaktig i at 16-åringen får ta turen. Det gjør at Henrik Johnsgård (17), som tidligere fredag fikk beskjed om at også han blir med til Tyrkia, ikke blir yngst på turen.

Rushfeldt sier følgende om tromsdalingen.

- Gustav er kun 16 år gammel, men også en spiller som har vært i veldig god utvikling det siste året. Han er god og rolig med ballen, har god spilleforståelse, er godt trent og har gode ferdigheter, sier Rushfeldt til iTromsø.

Assistenttrener Lars Petter Andressen er full av lovord om 16-åringen som nå får sjansen.

- Gustav er en spennende og anvendelig spiller, sier Andressen, som understeker at det var flere andre som også var aktuelle.

- Det er mange gode unggutter på B-laget og han var den som fikk sjansen denne gangen, sier Andressen.

Hensikten er i hvert fall tydelig.

- Vi ønsker å gi spillere som vi ser for oss en fremtid på vårt A -lag drypp innimellom for å vise seg frem, og med Fredrik ute en periode nå så passet dette bra, sier Andressen, som henviser til at Fredrik Michalsen må bli hjemme på grunn av skade.

– Kjenne på nivået

16-åringen er naturlig nok glad og overrasket over å få muligheten.

- Jeg synes det er en kjempefin mulighet for å vise seg fram og så blir det interessant å få kjenne på nivået, jeg er veldig overrasket, men også veldig glad, sier Gustav Severinsen til iTromsø.

Severinsen har som mål å spille enda mer for TIL 2 i sesongen som kommer.

- Tanken for sesongen er selvfølgelig å utvikle meg som fotballspiller, og spille mye for TIL 2, sier 16-åringen som hadde det travelt etter besøket på stasjonen.

– Etter trening er det bare hjem og pakke til turen i morgen. Jeg gleder meg, sier Severinsen.

TILs ukjente talent.