Her spiller TUILs landslagsspiller for TIL: – Det er litt rart

Sebastian Tounekti (15) er invitert på prøvespill hos Vålerenga, men kan fort ende opp i TIL.

SPILTE: Sebastian Tounekti spilte for TIL G16 i helga. Foto: Tobias Stein Eilertsen  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

15-åringen gjorde seg bemerket da han scoret i sin landslagsdebut for Norges G15-landslag i forrige uke i 3–2-seieren mot Sverige. I helgen spilte TUIL-spilleren for TILs G16-lag i nasjonal serie i 2–2-kampen mot Aalesund.

– Det er forskjellig og litt annerledes fra å spille for TIL. Det er litt rart, sier Sebastian Tounekti og utdyper.

– Jeg har jo spilt i TUIL siden jeg var liten og siden jeg var 7–8-år sagt at jeg aldri skal spille for TIL siden de er erkerival, flirer 15-åringen.

Skal spille mer

Tounekti var ikke fornøyd med at han gikk målløs av banen i Alfheim-debuten.

– Vi lå under til pause (1–2) og jeg hadde veldig stang-ut. Jeg brant en gedigen sjansen som jeg satt i stanga, så det var surt.

Dette var hands tredje kamp for TIL G16 i nasjonal serie og første hjemmekamp. Nå skal han bidra for G16-laget i de to siste kampene, men fortsatt er framtiden uviss.

– Jeg skal spille neste mot Haugesund borte og så er det en hjemmekamp, forteller 15-åringen.

Neste år blir det trolig et valg mellom TUIL og TIL.

– Da begynner jeg på videregående. Blir det Tromsdalen blir det TUIL, blir det NTG blir det TIL, men jeg har ikke bestemt meg.

Nye landskamper

I uke 43 spiller G15-landslaget to nye landskamper, denne gangen dobbeltkamp borte mot Ungarn.

– Troppen tas ut om ikke lenge. Jeg regner med at jeg blir med, sier han.

Den andre kampen mot Sverige sist endte med 4–0-tap, men Tounekti har fått gode tilbakemeldinger fra landslagsledelsen.

– Jeg gleder meg masse til å vise meg fram. De har vært veldig positive og sagt jeg har prestert bra på trening, så det tar jeg med meg videre.

15-åringen har i samme uke som neste landslagssamling også blitt invitert på prøvespill til Vålerenga.

– Men jeg regner med det utgår siden det kolliderer, sier Tounekti.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball