Hevder fransk eliteklubb vil hente Ulrik (18)

Nyopprykket Ligue 1-lag viser interesse for norsk talent. – Et utlån kan være aktuelt, sier agenten.

FRANSK ÅPNING: Ulrik Yttergård Jenssen, her i aksjon for U21-landslaget mot Bosnia-Hercegovina, gjør sakene sine godt i Lyon om dagen. Nå er han aktuell for utlån til en annen fransk klubb, ifølge Le Progrés.  Foto: DIGITALSPORT

fotball

18 år gamle Ulrik Yttergård Jenssen har nytt stor tillit i Lyon i løpet av den franke storklubbens to første oppkjøringskamper. Mot PSV Eindhoven onsdag spilte Tromsø-gutten 90 minutter, som én av kun to utespillere.

Likevel er fremtiden til den norske 18-åringen usikker. Flere av Lyons viktigste spillere har ennå ikke sluttet seg til resten av troppen, og når de gjør det, blir veien inn i startelleveren betydelig lenger for spilleren som kan spille både midtstopper og sentral midtbane.

Ulrik Yttergård Jenssens har spilt en del for Lyons B-lag. Her er han i kamp mot Ludovic Guily, som vant Champions League med Barcelona i 2006.   Foto: Lè Libero Lyon

Les også: Ulrik (18) nyter stor tillit i LyonUlrik Yttergård Jenssen, som er Ruben Yttergård Jenssens yngre bror, har amatørkontrakt med klubben ut sesongen, og først i august skal 18-åringen i samtaler med Lyon om sin fremtid.

Agenten: — Kan være aktuelt med utlån

Torsdag skriver riktignok den franske Lyon-avisen Le Progrés at Jenssen er aktuell for den nyopprykkede Ligue 1-klubben Gazélec Ajeccio.

Klubben, som holder til i byen Ajaccio på den franske øya Korsika, er ute etter å forsterke troppen etter forrige sesongs historiske opprykk, skriver Le Progrés, ifølge nettstedet foot01.com. For første gang skal Korsika-klubben spille på øverste nivå i fransk fotball.

Jenssens agent Kent Karlsen sier følgende til Aftenposten om Le Progrés’ opplysninger:

– Det er litt tidlig å si noe om dette, men hvis det blir forlengelse/proffkontrakt, så kan det være aktuelt å tenke utlån. Men vi har avtalt en prat med Lyon i begynnelsen av august. Da vet vi mer, sier Karlsen.

— Det blir sagt veldig lite. Trenerne virker å holde kortene tett til brystet fortsatt. Så bare å fortsette og jobbe steinhardt, sa Ulrik Yttergård Jenssen selv til iTromsø i går.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball