Historisk svensk resultat mot Tyskland

For første gang unngikk Sverige tap mot Tyskland i en turneringskamp i fotball for kvinner da det endte 0-0 i EM-sluttspillet i Nederland mandag.

Lotta Schelin og hennes svenske lagvenninner kunne juble for sitt første poeng mot Tyskland i fjor, etter 11 tidligere tap. I fjor ble det tap også i OL-finalen.  Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Det er også interessant for Norge, som etter tapet mot Nederland i åpningskampen i praksis kjemper om 2.-plassen i sin gruppe. Det betyr at vinneren av gruppen med Tyskland og Sverige i så fall blir motstander i kvartfinalen.

Hadde Tyskland vunnet mandag, kunne Martin Sjögren begynt å legge speiderrapporter om tyskerne inn blant dem om Belgia og Danmark i sengelektyren i Nederland. Nå er det mer usikkert hvem Norge har utsikt til å møte i kvartfinale: Tyskland, Sverige eller kanskje Russland, som sensasjonelt slo Italia i åpningskampen?

Tyskland hadde slått Sverige 11 ganger på like mange kamper i turneringssammenheng, men bare én gang med flere enn ett måls margin. Total målscore var 19-7, ifølge UEFA-statistikk.

Da er ikke bronsekampen i VM-sluttspillet i 1991 regnet med (fordi begge lag på det tidspunkt var utslått). Den endte 4-0 i svensk favør.

Tyskland hadde over 60 prosent ballbesittelse i mandagens kamp i Breda, der Norge tre dager senere møter Belgia, men maktet ikke å komme til de avgjørende sjansene.

Tyskland har vært gjennom et generasjonsskifte, har ny trener i Steffi Jones, og mange tror at tyskernes rekke med seks EM-titler på rad kommer til å ta slutt i sommer.