Høgmo jakter TUIL-profil til sitt nye lag

Steffen Skogvang Pedersen (24) har snakket med Per-Mathias Høgmo. Tema: En mulig overgang til Fredrikstad.

Steffen Skogvang Pedersen er i søkelyset til Fredrikstad.  Foto: iTromsø

fotball

TUILs fremadstormende høyreback gjorde en god sesong i 2017. Det har blitt lagt merke til. Tidligere i høst spilte 24-åringen fra Tromsø treningskamp for TIL. Før årets sesong var han dessuten på prøvespill i Bodø/Glimt samt hos Åsane. Uten at det endte i noen overgang.

Nå kan karrieren ta en noe overraskende vending for spilleren som er uten kontrakt ved årsskiftet. Nylig nedrykkede Fredrikstad spiller i 2017 2.-divisjonsfotball. Men den tidligere TIL- og landslagstreneren Per-Mathias Høgmo har store ambisjoner for klubben.

– Spennende prosjekt

En av de han har kastet øynene sine på er Skogvang Pedersen. Han er ekstra aktuell fordi alderen hans gjør at utdanningskompensasjonen faller bort.

– Jeg har snakket med Per, bekrefter 24-åringen som denne sesongen har scoret tre mål for TUIL i 1.-divisjon. Med sin offensivitet og hurtighet er Pedersen sentral i TUILs angrepsspill.

– Fredrikstad har vist litt interesse, men foreløpig har det ikke blitt noe konkret, forteller Pedersen til iTromsø.

Den ambisiøse backen sier han i utgangspunktet vil komme seg høyest mulig opp i divisjonene, men utelukker ikke å gå ned en divisjon.

– Det må noe helt spesielt til for at det skal skje. Fredrikstad virker til å ha et spennende prosjekt på gang, sier han til iTromsø.

En heltidsavtale vil være noe som kan lokke Pedersen bort fra Tromsø, da han i TUIL ikke har annet enn en deltidskontrakt.

– De fleste fotballspillere ønsker seg vel det, slår han fast.

Per-Mathias Høgmo skal lede Fredrikstad neste sesong og har kontaktet Steffen Skogvang Pedersen.  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Åpen for det meste

Men også TUIL, hans nåværende klubb, er aktuell foran neste sesong

– Jeg har ikke fått noe tilbud derfra, og er egentlig åpen for det meste, sier Pedersen som har vært innom en trening med 3.-divisjonsklubben Fløya som han spilte for tidligere i karrieren.

Pedersen har registrert uroen rundt klubben de siste ukene, noe som kulminerte med at hovedtrener Gaute Helstrup ikke forlenget avtalen og at hele støtteapparatet ga seg.

– Det er mange som er glade i TUIL, og jeg håper det blir en god løsning også framover, sier backen.

iTromsø har ikke lyktes å få tak i Per-Mathias Høgmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball