Hør radiokommentatoren gå amok etter opprykket til eliteserien

Radiokommentator Rune Edøy gikk av hengslende da Kristiansund-opprykket var et faktum.

BANANAS: Rune Edøy (innfelt) tok helt av da Kristiansund sikret opprykket.  Foto: Bent Botten, Tidens Krav og NTB Scanpix

fotball

Med 1-1 mot Jerv søndag ettermiddag fjernet de mørkeblå fra Nordmøre all tvil — for første gang har Kristiansund et lag på øverste nivå i fotball-Norge. Da gikk det en kule varmt hos lokalavisen Tidens Kravs etterhvert så omtalte radiokommentator.

Hør det elleville klippet lenger ned i saken.

Gråt som et barn

— Det ble mer emosjonelt enn jeg hadde trodd. Jeg var forberedt på at det ble villt med brøling og hyling og alt det der. Det ble heller emosjonelt, hulking og grining, sier Edøy.

KBK trengte ett poeng i Grimstad og da kaptein Espen Næss Lund fikk frispark tre minutter på overtid, var all tvil borte. Edøy - som er mest kjent for å brøle og juble for scoringer - gråt som et barn på direkten.

— Jeg har vel aldri grått så mye siden muttern døde for noen år siden, så det setter det litt i perspektiv, flirer 48-åringen.

Hør klippet her:

Fulgt siden fødselen

Han har fulgt fotballen i Kristiansund i hele sitt liv og har siden 1995 jobbet i Tidens Krav. Siden Kristiansund FK og Clausenengen i 2003 dannet satsingsklubben Kristiansund BK, har han fulgt klubbens reise fra 3.divisjon og opp i eliteserien. Siden 2010 har han kommentert lagets kamper på radio. Da spilte laget mot Nardo og Kolstad. Nå venter Molde, Brann og Rosenborg.

— Akkurat nå er det litt tomt. Guttene er veldig utladet vil jeg si. Det har vært mye følelser. Vi har fått noen bilder fra Kristiansund og der er det full fest, så det tar seg nok opp, sier han på telefon fra spillerbussen.

Ren seriefinale

Laget har hatt jevn resultatforbedring hvert år og har siden 2013 spilt i 1.divisjon. Med tap i play-off to år på rad — sist gang mot Jerv - ville det vært bittert for kristiansunderne å gå gjennom omspill også i år. Etter at første matchball ble sløst bort med 0-0 for Fredrikstad sist helg, måtte laget ha minst ett poeng mot sine to argeste opprykksrivaler i serieavslutningen.

— Jeg har følt på presset siden Fredrikstad-kampen. Da kom det en ekkel følelse, for hadde de tapt i dag måtte de jo hatt poeng i siste kamp mot Sandefjord. Kristiansund har vært gode i hele år og fortjener så til de grader å rykke opp. Det var klasseforskjell også mot Jerv, sier Edøy.

Sandefjord rykket også opp med dagens resultater og leder serien på målforskjell før opprykkslagene møtes i en vaskekte seriefinale i Kristiansund neste helg.