Hull kjøper Markus Henriksen

Markus Henriksen utlånsavtale fra nederlandske AZ Alkmaar til Premier League-klubben Hull ble fredag erstattet med en permanent avtale.

Markus Henriksen (t.h) er klar for Hull på permanent basis.  Foto: NTB Scanpix

fotball

Henriksen har signert en to og et halvt år lang avtale, melder Hull på sine nettsider.

Allerede da den norske landslagsprofilen ble hentet til England i fjor høst, ble det signalisert tydelig at ambisjonen var å gjøre avtalen permanent så fort overgangsvinduet åpnet i januar.

- Det føles veldig bra, sa Henriksen etter at overgangen var på plass fredag.

- Den første måneden min her brakte med seg mange nye ting – ny klubb, nye lagkamerater, nytt hus og et nytt barn. Nå føles det bra at avtalen er gjort permanent, tilføyer han.

God følelse

Henriksen har slitt med å få spilletid den siste tiden, men verker etter å bidra.

- Nå vil jeg gjerne vise kvalitetene mine på banen. Premier League er mange skritt opp fra den fotballen jeg er vant til å spille. Formen min har vært opp og ned så langt, men forhåpentligvis klarer jeg å vise alle mitt beste, sier han – og legger til:

- Jeg har en veldig god følelse rundt denne klubben og dette stedet. Portugisiske Marco Silva ble tidligere denne uken presentert som ny manager i Hull. Han erstatter sparkede Mike Phelan. Henriksen ser fram til å lære sin nye sjef å kjenne.

- Treningene er veldig bra, med høy intensitet, og han er veldig klar på hvordan han ønsker at vi skal spille, sier trønderen.

- Han ønsker å få oss til å jobbe sammen som et lag, og han er tydelig på at vi skal kjempe denne kampen sammen. Vi kjemper mot det samme målet, tilføyer han.

FA-cup neste

Hull ligger sist i Premier League etter 20 serieomganger. Tre poeng skiller opp til Crystal Palace over streken.

Lørdag skal Henriksen og lagkameratene møte Swansea i FA-cupens tredje runde. Det blir nordmannens første smak av den gjeve turneringen. - Det er den viktigste cupen, så jeg håper vi klarer å slå Swansea. Swansea er et bra lag, som er i omtrent samme situasjon som oss. Det bør bli en interessant kamp, sier han.

(©NTB)