Hun tror RBK kan få høyere bud i neste overgangsvindu

RBK-ledelsen har is i magen.

Tove Moe Dyrhaug og Rosenborg får mange henvendelser på sine spillere.   Foto: TERJE SVAAN

fotball

TRONDHEIM (adressa.no): — Dersom vi skal selge noen av våre spillere nå, må de erstattes. Det begynner å bli et vanskelig case, sier Tove Moe Dyrhaug til adressa.no, på telefon fra Tbilisi, der hun observerer kveldens supercupfinale. RBK skal arrangere finalen neste år.

Ifølge NFF stenger det norske overgangsvinduet 18. august. Det betyr at Rosenborg har én uke på seg om de skal hente nye spillere.

Mens sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sitter i telefonen stort sett hele arbeidstida om dagen, blir RBKs daglige leder fortløpende holdt orientert om situasjonen.

— Det er jevnt med telefoner og mailer og folk som forhører seg om ulike spillere, bekrefter Bjørnebye.

- Tror ikke vi selger noen

I dag skriver adressa.no at russiske Krylja byr ni millioner kroner for Jørgen Skjelvik, og det har også kommet bud på spillere som Alexander Søderlund og Ole Selnæs i dette vinduet. Flere andre i RBK-stallen er også brennhete, men i øyeblikket virker det som at Rosenborg ikke selger noen før det internasjonale vinduet stenger 31. august. I hvert fall ikke om det blir gruppespill i Europaligaen, noe klubben vet ei snau uke før vinduet stenger.

Dette bekrefter også langt på vei Moe Dyrhaug:

— Jeg tror ikke vi selger noen i sommer. Jeg tror ikke attraktiviteten på spillerne går ned i høst, og at vi kan få bedre tilbud i neste overgangsvindu, sier hun.

Den daglige lederen sitter også med øverste ansvar for økonomien i klubben. Og mener klubben ikke må selge i sommer, tross salgsbudsjettet på 12 millioner kroner.

— Vi har solgt for fire millioner av de 12. Men vi er ikke i den situasjonen at vi er nødt til å selge. Vi er godt over budsjett på billettsalg, så er vi litt bak på sponsor- og partnerinntekter. I tillegg har vi gått lenger i Europa enn vi har budsjettert med, sier hun.

- Spillerne sier de vil bli

Dyrhaug forklarer samtidig at RBK er en selgende klubb. Men at signalet de også har fått fra spillergruppa, hvor mange har uttalt at de svært gjerne vil vinne noe med RBK, er med på å styrke sjansene for å beholde denne stallen året ut:

— Jeg snakker godt med Stig Inge og Kåre (Ingebrigtsen). Og jeg forholder meg til styret igjen. Når det rette tilbudet dukker opp, skal ikke vi stå i veien. Samtidig har spillerne har en etter en gått ut og sagt at de ikke vil bort. Det er et godt tegn, sier hun.