I januar hadde han kontorjobb hos DNB i Trondheim. I natt gikk nordmannens proffdrøm i oppfyllelse.

Øyvind Alseth fikk sin debut i MLS. Midtbanespilleren startet for Toronto i 1–3-tapet for Dallas FC.

I fjor spilte Alseth som collegespiller. Etter et kort opphold i Norge reiste han til Tornoto for å bli proff i MLS. Bildet er fra nattens kamp.   Foto: NTB Scanpix

fotball

For bare seks måneder siden jobbet Øyvind Alseth (22) for DNB i Trondheim da han fikk beskjed om at Major League Soccer-laget Toronto FC ønsket på prøvespill.

To måneder senere signerte han for den canadiske klubben, og fikk en årslønn på rundt 450 000 kroner for å forfølge drømmen på den andre siden av Atlanterhavet. Hans best betalte lagkamerat, italieneren Sebastian Giovinco, tjener 59,5 millioner kroner mer enn trønderen.

Natt til søndag debuterte Alseth for laget fra start i kampen mot Dallas FC, foran omtrent 15000 tilskuere. Laget manglet flere av sine nøkkelspillere til kampen, og derfor fikk flere reserver sjansen fra start. Alseth er den åttende nordmannen som spiller for en MLS-klubb.

Uvant posisjon

Alseth er forsvarsspiller som også kan spille på midten, men ifølge lagoppstillingen til Toronto FC startet trønderen i en noe uvant posisjon ute på høyresiden av midtbanen.

Men motstanderne fra Texas ble for tøffe for laget som før kampen ledet sin liga. Dallas har god kontroll på Toronto i Canada, og har ikke tapt på de ni møtene lagene imellom.

Roland Lamah scoret to mål, og Maximiliano Urruti scoret det siste for Dallas. Marky Delgado scoret Torontos mål.

Bob Bradleys sønn, Michael Bradley, spiller også for Toronto FC.

Byttet ut før slutt

Alseth fikk 74 minutter i sin MLS-debut før han ble byttet ut. Med tapet ble de puffet ned på andreplass på tabellen.

Alseth er en av seks nordmenn som spiller i MSL. Ola Kamara, Fredrik Gulbrandsen, Nicolai Næss, Vadim Demidov og Erik Holmen Johansen er de fem andre.

Alseth ble plukket ut av Toronto FC i tredje runde i draften. Han studerte fire år ved Syracuse University I New York, og var kaptein på collegelaget. Han har også en fortid i Rosenborg på aldersbestemt nivå.