Imponerende Tottenham på vei mot kvartfinale i Champions League

Tottenham slet lenge mot et godt organisert Borussia Dortmund. Så rant målene inn etter pause.
fotball

TOTTENHAM - BORUSSIA DORTMUND 3–0

Etter en bortimot sjanseløs 1. omgang på Wembley løsnet det etter et drøyt minutt i den andre. Sørkoreaneren har bøttet inn matchvinnermål i Premier League, og onsdag ble Son Heung-min første målscorer i åttedelsfinalen i Champions League.

– Son er en god spiller, men jeg håper vi gjør en bedre jobb mot ham i returkampen. Tottenham var best og fortjente å vinne i dag, men vi har fortsatt sjansen, sa Dortmund-spiller Jadon Sancho ifølge uefa.com.

Jan Vertonghen og innbytter Fernando Llorente la på til 2–0 og 3–0. og foran returkampen i Dortmund har Tottenham dermed en kjempestor mulighet til å nå kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.

SPURS-HELT: Son Heung-min er virkelig i scoringsform om dagen. Han ordnet det første målet mot Borussia Dortmund i Champions League.  Foto: Alastair Grant / AP

Sjansefattig 1. omgang

Det ble overhodet ingen sjansebonanza på Wembley i den første omgangen av åttedelsfinalen i Champions League.

Nærmest for Tottenham var Lucas Moura, som etter syv minutter banket til på volley. Dessverre for hjemmelaget gikk forsøket utenfor stolpen til keeper Roman Bürki.

Etter dette var det Borussia Dortmund som hadde et visst press resten av omgangen, uten at de tok for høy risiko. 0-0 ville tross alt være et fin-fint utgangspunkt foran returkampen i Tyskland.

Like før pause måtte Spurs-keeper Hugo Lloris ut i full strekk på headingen fra Dan-Axel Zagadou. Med en glitrende enhåndsredning sørget han for at det sto målløst etter en omgang der lagene slet med å bryte ned hverandre.

Drømmestart av Son

Da var starten på 2. omgang noe helt annet. Bare et drøyt minutt var spilt da formspilleren Son Heung-min ordnet 1–0 til Spurs. Jan Vertonghen la inn presist fra venstre, og avslutningen fra Son inne i boksen var umulig å ta for keeper.

Sørkoreaneren har dermed scoret i fire strake kamper. Han er en viktig årsak til at Tottenham ikke har kollapset i fraværet av Harry Kane og Dele Alli.

Spurs var rett og slett et mye bedre lag etter hvilen, med høyere tempo både med og uten ball. Syv minutter før slutt ordnet Jan Vertonghen 2–0 da han ekspederte Serge Auriers innlegg i nettet.

Med mål og målgivende var Vertonghen dagens mann for Spurs, sammen med Son og Christian Eriksen.

Moroa var ikke over med dette, for med sitt første touch headet innbytter Fernando Llorente inn 3–0 etter en corner fra Christian Eriksen fire minutter før slutt.

– Dortmund virket veldig sterke i første omgang og var best da. De falt av litt, og vi greide å vende det. Det tidlige målet hjalp oss, og det virket som de var tilfreds med 1-0, sa Vertonghen etter kampen.