Ingebrigtsen høyaktuell for svensk storklubb

TIL har vært i dialog med IFK Gøteborg vedrørende salg av Mikael Norø Ingebrigtsen (21).

VURDERES: Mikael Norø Ingebrigtsen (i midten) er i søkelyset til svensk klubb.  Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

fotball

Etter det iTromsø kjenner til har den svenske klubben lagt inn bud som TIL har avslått. Det har ikke stoppet Gøteborg som fortsatt vurderer Ingebrigtsen. Interessen er også noe Göteborgs-Posten har omtalt tirsdag ettermiddag.

Også flere svenske, danske og nederlandske toppklubber skal den siste tiden ha vist sterk interesse for Ingebrigtsen.

Tromsøværingen takket nylig nei til en ny kontrakt med TIL etter å ha tenkt seg lenge om. Usikkerhet rundt posisjon og bruk er blant årsakene. Han er også kjent med interessen fra IFK Gøteborg.

– Jeg har ikke snakket med noen, men jeg er kjent med at det skal være interesse fra den kanten, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Kontrakten hans går ut til sommeren, og dersom TIL skal få mest mulig igjen for pengene må Ingebrigtsen selges i vinter.

TIL har dessuten krav på utdanningskompensasjon selv om kontrakten går ut. Til den svenske klubben dreier beløpet seg om over fire millioner kroner.

Beløpet er dog forhandlingsbart da summen er på bare cirka 600.000 hvis han går til en norsk eliteserieklubb etter kontraktsslutt.

Det svenske laget, som på 1980-tallet var i europatoppen leter etter offensive forsterkninger.

– Vi leter etter angrepsspillere. Så finnes det andre typer enn en klassisk spiss. Det er enda ikke bestemt om det er en dyptliggende eller targetangriper. Det finnes falske angrepsspillere som klarer å spille i mellomrommet og har det som sin største styrke. Så ser vi også på midtbanespillere der vi er litt underbemannede sentralt. Vi ser både på sentrale midtbanespillere og kantspillere, har IFK Göteborgs sportssjef Mats Gren tidligere sagt til Göteborgs-Posten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball