Ingebrigtsen og Hoftun går til sak mot Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen og assistenten Erik Hoftun mener oppsigelsen i Rosenborg var usaklig.

Kåre Ingebrigtsen går til sak mot Rosenborg.   Foto: Christine Schefte

fotball

Det kom som en overraskelse da Rosenborg i sommer sa opp sin trener Kåre Ingebrigtsen og hans assistent Erik Hoftun.

Nå har de to bestemt seg. De går til sak mot sin tidligere klubb og har full støtte fra Trenerforeningen, skriver VG.

Grunnlaget for at de nå stevner Rosenborg for retten er «usaklig oppsigelse». Stevningen er ikke sendt retten ennå, men vil bli det i løpet av de neste dagene.

Rosenborg forholder seg rolig

I Rosenborg tar de den kommende stevningen med ro.

– Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken, sier personalsjef Trond Alstad til VG.

Det er advokatene Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messel Ekkert som representerer Ingebrigtsen og Hoftun.

– Det har vært skriftlig korrespondanse mellom partene, og det har blitt avholdt et resultatløst møte. Dette blir nå en rettslig prosess for domstolene, og vi mener at oppsigelsene av Hoftun og Ingebrigtsen er usaklige, heter det i en uttalelse fra de to som VG siterer.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken 19. juli. Han hadde da vært hovedtrener for klubben siden 2014. De tre siste sesongene har Rosenborg vunnet serien.

Nederlandske Rino Coolen ble ansatt som midlertidig hovedtrener ut sesongen.

Trenersparkingen kom overraskende, og spillerne skal ha bedt om at Kåre Ingebrigtsen ble gjeninnsatt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball