Ingen dopingreaksjon mot russisk VM-helt

Spanias antidopingbyrå opplyste torsdag at granskingen av dopingmistanker mot den russiske fotballstjernen Denis Tsjerysjev er avsluttet uten sanksjoner.

Denis Tsjerysjev i aksjon for Russland under fotball-VM. Spanias antidopingbyrå bekrefter at en gransking av dopingmistanke mot russeren er avsluttet etter at det ikke ble funnet beviser mot ham.   Foto: Rebecca Blackwell, AP / NTB scanpix

fotball

Spanske medier meldte tidligere i uken om mistanken, som skal stamme fra et intervju hans far ga til en russisk publikasjon i fjor sommer. Dmitrij Tsjerysjev sa angivelig at sønnen fikk veksthormoner da han spilte for Villarreal.

Torsdag delte Denis Tsjerysjev på Twitter et brev fra Spanias antidopingbyrå som gjør det klart at «en gransking ble utført og avsluttet da det ikke ble funnet noen indikasjon på irregulær atferd».

En talsmann for antidopingbyrået bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at brevet er ekte.

Tsjerysjev var en av Russlands viktigste spillere under VM på hjemmebane i sommer. Han scoret fire mål på fem kamper på lagets vei til kvartfinale. Han har bedyret sin uskyld, og faren har hevdet at han ble feilsitert.

Tsjerysjev spiller denne sesongen for Valencia på en sesonglang leieavtale fra Villarreal.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball