Irritert Ohi Omoijuanfo etter uavgjort mot TIL: – Vi spilte som et håndballag

Stabæk styrte kampen, men fant ikke vinnermålet.

Ohi Omoijuanfo (t.h.) var ikke fornøyd med det Stabæk presterte på Nadderud søndag.  Foto: Ørn E. Borgen

fotball

STABÆK-TIL 1–1

Stabæk tok ledelsen mot Tromsø, men maktet ikke å ta tre poeng. Det endte 1-1 på Nadderud.

Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo krever bedring i fortsettelsen.

Ola Brynhildsen scoret for Stabæk, mens Slobodan Vuk scoret for gjestene.

– Vi spiller greit defensivt, men vi var ikke gode nok offensivt. Vi spilte for mye fra side til side offensivt, som et håndballag. Det er ikke slik vi skal spille i Stabæk. Vi må tørre mer i det offensive. Vi har ikke gjort det bra nok så langt denne sesongen, sa Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo til Eurosport etter kampslutt.

Søndagens resultat gjør at Tromsø og trener Simo Valakari klatrer opp på sju poeng, mens Stabæk og Toni Ordinas på kvalifiseringsplass kun har tre poeng.

– Jeg er stolt over spillerne. Det var tredje kamp på en uke. Det var ikke enkle forhold i dag, men spillerne kjempet hele veien, sa Valakari.

– Vanskelig

Stabæks trener ga ros til motstanderen etter poengdelingen på en utfordrende Nadderud-matte.

– Tromsø var best i 1. omgang, da hadde de mye mer kontroll enn oss. I 2. omgang ble vi bedre, vi hadde mer initiativ. Men Tromsø er et vanskelig lag å spille mot. De spilte veldig disiplinert, sa Ordinas.

Kampens to scoringer kom i løpet av de første elleve minuttene i Bærum. Etter bare tre minutter slo Jeppe Moe ballen igjennom i bakrom til Brynhildsen. Sistnevnte var iskald alene mot Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn, som kort tid etter måtte byttes ut på grunn av skade. Inn kom Jacob Karlstrøm. Han gjorde sine saker bra mot scoringshungrige Stabæk-spillere.

Brann neste

– Det var gøy å komme innpå. Det var bra vi fikk med oss poeng her, men vi hadde nok sjanser til å vinne. Vi må fortsette å spille god fotball framover, mente Karlstrøm.

Hjemmefansens glede var kortvarig etter det tidlige 1-0-målet. Gjestenes Robert Taylor spilte ballen inn i boksen til Slobodan Vuk i det 11. minutt, og spissen sendte ballen mellom beina på en Stabæk-forsvarer og i mål bak en forfjamset Sayouba Mandé. Vuk har lenge vært koblet vekk fra «gutan», men er fortsatt i klubben. Dermed gjorde det nok ekstra godt å score som takk for tilliten i det som var hans første seriekamp fra start i 2018.

Flere scoringer ble det ikke i Bærum. Dermed ebbet det ut i 1-1.

Stabæk får en tøff bortekamp mot Brann i neste serierunde. Tromsø tar da imot Sandefjord.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball