Islending på prøvespill i Tromsø IL

Tromsø IL vil ha ny midtbanespiller foran 2018-sesongen.

PÅ ALFHEIM: Viktor Karl Einarsson skal trene med TIL denne uken.  Foto: Magnus Joki Arild

fotball

I dag har TIL første trening foran ny sesong, og der er islendingen Viktor Karl Einarsson på plass. TIL vil teste midtbanespilleren i noen dager, før de avgjør om de skal tilby ham kontrakt.

20-åringen er AZ Alkmaar-spiller.

– Han er islandsk U21-landslagsspiller og sentral på det laget. Han tilhører AZ Alkmaar og vært der siden han var 16 år. Han dro ut som ung og et veldig stort talent, men har ikke klart å spille seg inn på A-laget i Alkmaar for U23-laget deres, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

TIL kan nå dermed få to islendinger i A-stallen.

– Viktor har samme agent som Aron (Sigurdarson). Vi har prøvd å følge med på ham ei stund, men det har vært litt vanskelig siden han ikke har spilt så mange kamper. Vi har sett ham live på U21 og video. Denne uken handler først og fremst om å se ham i vårt miljø, sier Johansen.

Og vil ikke forskuttere at TIL signerer en avtale med Einarsson.

– Det kan godt hende dette er et langsiktig prosjekt. Hvis alt stemmer, så er det selvfølgelig interessant å se på dette nå, men det mest sannsynlige er å vurdere det litt over tid, sier Johansen.

– Hvordan er kontraktssituasjonen?

– Han har kontrakt med AZ, men det kan være løsninger på å få ham fri fra det, sier Johansen.

Også Sander Ringberg fra Harstad trener med TIL denne uken.

– Vi synes han er en interessant spiller å følge. Han kommer nok sannsynligvis til å spille for HIL uavhengig av hva vi gjør. Vi vurderer hva vi skal gjøre denne uken, sier TILs sportssjef.

iTromsø oppdaterer saken!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball