Jacob (20) har spilt seg inn i landslagsdiskusjon

Jacob Karlstrøm (20) er et navn på blokka for U21-landslagsledelsen før neste kamp mot Kosovo.

GOD: Jacob Karlstrøm har gjort sine saker meget bra etter han kom inn på A-laget.  Foto: Robin Andersen

fotball

Jacob Karlstrøms prestasjoner de siste kampene har ikke gått upåaktet hen.

– Han er i alderssegmentet og er blant de vi følger og kikker nærmere på. Det har aldri vært noen ulempe å stå kamper på øverste nivå og spille godt, men det er et trangt nåløye å komme med. Vi tar i utgangspunktet med to keepere i en tropp på 20. Uttaket kommer tirsdag 30. mai, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til iTromsø.

Per Kristian Worre Bråtveit er både U21-landslagets- og FK Haugesunds førstevalg, mens Viljar Røstholt Myhra som satt på benken sist har spilt én eliteseriekamp for Odd denne sesongen.

– Det er en del spillere med mer erfaring enn Jacob, men som landslagssjef ønsker man flest mulig som spiller og gjør det bra. Heller et vanskelig enn et lett uttak, sier Smerud.

Neste kamp for U21-landslaget er mot Kosovo 12. juni på Marienlyst.

Flere aktuelle

Både Ulrik Yttergård Jenssen, Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord var med i sist tropp.

– De har en god generasjon oppe i Tromsø. Det er gøy for Tromsø og bra for Norge, sier Smerud.

Den 20 år gamle keeperen fra Tromsø har aldri vært på noen aldersbestemte landslag.

– Det er ikke noe jeg tenker på. Det får heller være en bonus hvis det skjer, sier Karlstrøm.

– Han er hakket bedre

Karlstrøm tar ikke av selv etter to gode kamper i eliteserien, der TIL har plukket med seg fire poeng i bortekampene mot Sarpsborg 08 og Rosenborg.

– Hvis Gudmund ikke blir klar til helgen, så er jeg klar. Jeg kjenner min plass på laget, men jeg føler jeg har lagt inn en liten referanse på hva jeg kan. Gudmund er fortsatt hakket bedre, så jeg får bare stå på videre, så får tiden vise hva som skjer, sier 20-åringen, som hyller lagkameratene først og fremst etter sjokkeseieren 2–1-borte mot Rosenborg 16. mai.

– Jeg sto en grei match, men det var først og fremst de 10 framfor meg som gjorde mesteparten av jobben. Det var en stor opplevelse og en skikkelig lagseier, sier Karlstrøm.

Keepertreneren ikke overrasket

Keepertrener Inge Takøy er godt fornøyd med 20-åringens innsats.

– Det er som jeg alltid har sagt. Jacob er ung og i læring. Unge utøvere får ofte et løft når de er i nærheten av mestringsnivået, så jeg er ikke overrasket over at han gjort det så bra. Først og fremst er dette en kjempeinspirasjon for Jacob til å legge ned enda mer arbeid og kvalitet i arbeid. Han har fått en bekreftelse på jobben han har lagt ned og er klar til ytterligere et løft. Det er alltid interessant med unge lokale gutter som leverer, sier Takøy.

– Kan Karlstrøm være en utfordrer til førstekeeperplassen selv når Kongshavn er tilbake?

– Akkurat nå er vi glad vi har en keeper, så det er ting vi ikke har vurdert på nåværende tidspunkt. Per dags dato er han førstekeeper, men vi har så mange andre ting å tenke på, så det er ikke noe vi bruker tid på. Vi har hatt tre keepere som har stått og gjort det relativt bra alle hver for seg, både Filip (Loncaric), Gudmund (Kongshavn) og Jacob (Karlstrøm). De er et veldig bra team som står sammen for andre sesongen og jeg vet de to andre unner han all suksess. De ønsker hverandre alt godt og slik må vi ha det, sier Takøy.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball