«Jeg sa til Mads før kampen at dette må du bare fikse. Det gikk troll i ord.»

Med hjelp av sin gode venn Mads Reginiussen, berget Mohammed Ahameds TUIL plassen i 1.-divisjon.

GODE VENNER: Her er Mohammed Ahamed avbildet etter en TUIL-seier. Til høyre er Mads Reginiussen i aksjon for Ranheim.   Foto: NTB scanpix

fotball

– Jeg snakket Mads før kampen og sa at dette får du bare fikse. Da sa han at dette skulle han ordne. Det gikk troll i ord, sier TUIL-kaptein Mohammed Ahamed til iTromsø.

Reginiussen scoret nemlig Ranheims 1-0-mål da trønderne slo Fredrikstad 2–1 borte tirsdag kveld. Og ettersom Fredrikstad ikke vant kampen, har TUIL nå sikret plassen i 1.-divisjon.

– Mads er en av mine beste venner, og vi snakker titt og ofte med hverandre. Det var godt å få hjelp av en gammel venn, sier «Mo» om Reginiussen som han var TIL-lagkamerat med i 2009 og 2010.

– Nervepirrende

Også Gaute Helstrup satt spent foran TV-skjermen tirsdag.

– Jeg må innrømme at det var en merkelig følelse å sitte og se på en kamp som betyr så mye for oss, uten å kunne bidra med noe som helst. Det ble mer nervepirrende enn jeg kunne forestille meg, sier TUIL-treneren.

Ranheim sikret med seieren opprykkskvalik til Eliteserien.

– Jeg må bare si takk til Mads og resten av Ranheim-gjengen. Det var godt få denne hjelpen. De hadde nok ikke bare TUIL i bakhodet, men jeg setter pris på at de gjorde en bra match, sier Helstrup.

TUIL er nå på 12.-plass i 1.-divisjon med 31 poeng. «Dalingan» kan nå se oppover på tabellen med seks poeng igjen å spille om. Går absolutt alt TUILs vei kan de bli nummer åtte i divisjonen.

– Som TUIL-spiller har jeg aldri opplevd at vi har vært klare to serierunder før slutt. Vi har alltid sett nedover på tabellen, nå kan vi se oppover, sier «Mo».

Historisk plassering?

Med dagens modell – og 16 lag i 1.-divisjon – er det kun en gang at TUIL er blitt bedre enn nummer 12 på tabellen.

– Det var tilbake i 2001, da vi ble nummer ti. Det er en artig gulrot å kunne komme enda litt høyere på tabellen og kunne få en historisk bra plassering, sier Helstrup.

Riktignok var det 14 lag i Eliteserien den sesongen, i motsetning til 16 nå. Det betyr at TUIL i 2001 var nummer 24 i fotballhierarkiet i Norge. Skulle TUIL ble nummer åtte i år, vil de også være nummer 24 i Norge.

TUIL møter Fredrikstad på TUIL Arena søndag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball