KLAR FOR TIL: Anders Jenssen skal spille med nummer fem på ryggen i 2019.

KLAR FOR TIL: Anders Jenssen skal spille med nummer fem på ryggen i 2019. Foto: TIL.no

Jenssen har signert en ettårskontrakt for TIL

Anders Jenssen (25) blir TIL-spiller i 2019, bekrefter klubben.

Det har ligget i kortene en god stund, men nå bekrefter endelig TIL at Anders Jenssen skal spille for dem i 2019.

– Vi har blitt enig med Anders om en ettårskontrakt med en klar intensjon om et lengre løp hvis dette går som forventet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til en løsning og jeg har håpet at vi skulle få det til. Det er godt at det endelig er i boks, sier forsvarsspilleren.

I TIL har man en anstrengt økonomi, og det er en del av årsaken til den korte avtalen.

– Det kan være en fordel for begge parter at vi starter med en kortsiktighet. For TIL trenger vi mer tid på å reise finansiering på en lengre kontrakt. For Anders vil det ligge muligheter for en lengre og bedre kontrakt hvis han gjør det bra i år, legger han til.

De siste fire årene har Jenssen spilt for TUIL, og i den senere tid har han hatt jobb som revisor hos EY. Men nå blir han fotballspiller på heltid.

– Jeg har utelukkende positive ting å si om dem. De har vært ekstremt tilpasningsdyktig og villig til å få dette til å gå. Jeg tror ikke gått så enkelt med andre arbeidsgivere, så jeg er veldig takknemlig, sier Jenssen.

De fleste lokale spillere i TIL har kommet via NTG. Jenssen er et godt unntak.

– Det er veldig gledelig at vi kan signere en lokal spiller som har gått gjennom et løp i Medkila, Harstad IL via Finnsnes IL og TUIL, sier Johansen.

– Jeg tror også det er viktig å understreke at det ville vært vanskelig å finne en slik spiller hvis ikke TUIL hadde vært i 1.-divisjon der Anders har hentet mye erfaring fra. Vi har lenge vært klar på at vi ønsker å signere spillere som kommer denne veien i tillegg til de spillerne vi utvikler gjennom TIL-akademiet. Anders viser at det er mulig, akkurat som Ruben Kristiansen har gjort det før. Det betyr at mange spillere som spiller i nordnorske klubber kan se at det er mulig. Anders har gjort et solid inntrykk så langt og det blir spennende å følge han gjennom sesongen, sier Johansen.

UTFORSK TEMA: