Jonas Johansen legger opp: – Kroppen har fått nok toppidrett

Jonas Johansen (32) legger fotballskoene på hylla.

GIR SEG: TIL-spiller Jonas Johansen legger opp.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Det kunngjør «JJ» på Facebook og Instagram:

«Play game over, game not over! De to siste årene har vært preget av mye skader og mer rehabilitering enn fotball. Har elsket hvert øyeblikk av alt fotballen har gidd meg fra barn til voksen. Etter siste operasjon har vi konkludert med at kroppen har fått nok toppidrett. Noe som er vanskelig å innrømme når man har vært profesjonell fotballspiller i over 15 år.»

«Har vært heldig som har foreldre og en samboer som har lagt til rette for at jeg kunne gjøre drømmen til virkelighet. Har spilt i flotte klubber, takk til FKH, KIL, TIL og TUIL. En spesiell takk til Tromsø IL som har gitt meg en utrolig tid som fotballspiller fra ung til voksen. En fantastisk klubb som betyr enormt mye. Takk til alle fantastiske medspiller, setter pris på alle sammen❤️. Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.»

Blir TIL-trener?

Etter det iTromsø kjenner til er det slett ikke sikkert at Jonas Johansen er ferdig med TIL. 32-åringen skal være aktuell for en trenerrolle i TIL-/NTG-systemet, noe også Johansen bekrefter i et eget intervju med iTromsø (for abonnenter).

Johansen måtte gjennom en kneoperasjon rett etter sesongslutt. Hans forrige kamp for TILs A-lag var mot Fløya (3–1) i cupen den 31. mai.

Totalt fikk han 66 eliteseriekamper og to scoringer for TIL på det øverste nivået.

Han var svært sentral i 2014-sesongen og scoret blant annet målet som sikret opprykk (1–0 mot Fredrikstad).

– Forbilde

«JJ» har fått mange meldinger på sin Facebook-side:

– Takk for fine stunder! En karriere og vær stolt av. Super spiller og enda bedre menneske. Forbilde! Lykke til videre, skriver TIL-kaptein Simen Wangberg.

– En go`gutt som fortsatt skal bidra til spillet! melder TILs keepertrener Inge Takøy.

– Takk for at du har vært en forbilledlig spiller. På banen. Utenfor banen. Alt god i ditt nye liv som fotballpensjonist, skriver tidligere TUIL-leder Alf-Kondrad Wilhelmsen.

– Takk for alt du har gjort for TIL, Jonas. Glemme aldri chippen mot FFK. Lykke til i ny tilværelse, helten fra Workinnmarka! skriver TIL-supporter Arne Johnsen.

– Takk for tre fantastiske år, Jonas! En ekte TIL-gutt som alle vi i Forza Tromsø satt enormt mye pris på, melder Forza Tromsø-leder Morten Killingberg.

– Vel blåst, Jonas. Alt til sin tid - fotball-livet har enda masse å by på. Lykke til videre! skriver Tore Rismo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball