Jonathan (5) fikk aldri oppleve sin store drøm om å bli Brann-spiller

— Jeg kommer til å huske ham resten av livet, sier Brann-spiller Jonas Grønner.

SPESIELT MØTE: Når små og store helter møtes. Brann-spiller Jonas Grønner berømmes for måten han viste lille Jonathan oppmerksomhet. Jonathan døde bare fem år gammel, men Grønner vil aldri glemme ham.   Foto: Privat

fotball

— Jonathan var en fantastisk positiv gutt, det er vanskelig å beskrive egentlig. Møtet gjorde et enormt stort inntrykk på meg, forteller Jonas Grønner.

Tidligere i dag la han ut en oppdatering på Instagram, der han takker for et helt spesielt vennskap med en helt spesiell gutt, Jonathan Barmen-Fløisand.

— Han var bare 4,5 år da jeg møtte ham, men allerede en veldig talentfull fotballspiller. Han ville alltid øve litt mer, bare en gang til, forteller Grønner.

Les hele den sterke Instagram-posten til Jonas Grønner nederst i artikkelen.

Alvorlig syk

I kampen mellom Brann og Hødd den 1. november hadde de nemlig en helt spesiell maskot.

— Jeg visste at det måtte et mirakel til for at han skulle overleve. Likevel var både han og faren så positive. Det at jeg kunne bidra til å gi ham en god opplevelse er jeg ekstremt stolt og ydmyk over. Jeg ser på det som et privilegium, det er vanskelig for meg å sette meg inn i det at jeg betydde mye for en familie i en slik situasjon, sier Grønner.

Han traff dem flere ganger, og ble blant annet kontaktet av faren til Jonathan like før jul.

— Jonathan ville gi meg en julegave. Jeg fikk en stor samekniv der det sto «Til Jonas fra Jonathan» . Den har jeg tatt godt vare på, forteller eliteseriespilleren.

Jonathan var alltid i mye aktivitet, særlig fotball var gøy. Da han var 3,5 år gammel ble det mindre lek og mer stillesitting. Det viste seg at han hadde kreft, at den begynte i mageregionen - og var spredt til skjelettet. Smertene gjorde at han ikke kunne bevege seg så mye, og han ble lagt inn omgående. Jonathan hadde fått Nevroblastom nivå 4. Anders Pamer:

Ville bli fotballspiller

— Planen hans var å spille på Brann, forteller pappa Roar Barmen-Fløisand.

Han og konen har mistet gutten sin, to jenter har mistet sin bror. Midt oppi det hele klarer de å rette oppmerksomhet mot en klubb og en fotballspiller som har betydd mye for dem og sønnen.

— Både Brann, og Jonas i særdeleshet, har opptrått på en måte som er beundringsverdig. Vi er veldig takknemlig, sier han.