Jürgen Klinsmann glad for å se Gatt tilbake fra skade

Molde-spilleren (25) har fått mange lykkeønskninger etter comebacket søndag.

Joshua Gatt var endelig tilbake på banen søndag.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

fotball

Fem minutter eliteseriefotball var alt Joshua Gatt hadde spilt for MFK på over tre år, før han ble byttet inn i søndagens kamp mot Haugesund på Aker stadion.

Amerikaneren har vært gjennom tre operasjoner for å bli kvitt korsbåndsproblemene som har plaget ham, og lynvingen hadde det bredeste gliset av samtlige på Aker stadion etter kampslutt søndag.

– Det harde arbeidet har gitt uttelling nå, og jeg gjorde mitt beste. Jeg hadde lyst å gi Solskjær en stor klem når han ga meg beskjed om at jeg skulle gjøre meg klar, fortalte Gatt til Rbnett etter kampen.

Se videointervjuet med en fornøyd Gatt her:

Fornøyd landslagssjef

Mange var glade for å se 25-åringen tilbake i aksjon, noe flere ytret på sosiale medier etter hans comeback. Blant dem var USAs landslagstrener Jürgen Klinsmann.

(for abonnenter) — Så glad for Joshua Gatt etter tre tøffe år!! For en spesiell dag å være tilbake på banen for Molde FK, skriver Klinsmann på sin Twitter-profil.

Der har den tidligere Bayern München— og Tyskland-treneren nesten én million følgere. Han spilte selv over 100 landskamper for Tyskland, og scoret 42 mål. Han har også linket til MFKs eget videointervju (”i boksen”) med Gatt og Thomas Amang.

USAs landslagssjef Jürgen Klinsmann var glad for å se Joshua Gatt tilbake på fotballbanen.  Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Gatt har selv retweetet tweeten til sine følgere, i tillegg til mange andre lykkeønskninger fra diverse andre folk.

Endelig tilbake

Gatt ble operert av professor Stefan Hinterwimmer i Tyskland i fjor, etter anbefaling fra nettopp Klinsmann. Landslagssjefen rådet også Molde-spilleren til å fortsette opptreningen av en spesialist som har jobbet rundt både det amerikanske og tyske landslaget.

Gatt fikk en halv omgang i comebacket da han kom inn for Harmeet Singh, og virket naturligvis svært spillesugen. Han pådro Nemanja Tubic sitt andre gule kort, men greide ikke å vippe kampen i MFKs favør. Det endte til slutt målløst og med poengdeling.

Amerikaneren har kontrakt med MFK ut denne sesongen.