Jubler for anlegg til 115 millioner: – Ingen kommer bedre ut av dette enn Tromsø kommune

Sjampanjeflaska knustes på første forsøk for å markere to nye haller i Tromsdalen. Nå ser TUIL enda videre mot nye planer for blant annet skistadion.

JUBEL: Varaordfører Jarle Aarbakke (til venstre) jubler sammen med TUIL-leder Morten Lind-Olsen etter sjampanjeflasken gikk i tusen knas.  Foto: Rune Robertsen

fotball

Sammen med støttespillere i kommunen og fylkeskommunen markerte TUIL tirsdag den offisielle «sjøsettingen» av det nye storprosjektet som er i ferd med å reise seg på klubbens hjemmebane.

Både en turn- og fotballhall skal den 1. oktober 2018 stå klar til bruk, noe som vil være en voldsom oppgradering for både klubben og beboerne i Tromsdalen. Derfor fikk både varaordfører Jarle Aarbakke og fylkesrådsleder Willy Ørnebakk si litt om hvor viktig TUIL er for Tromsdalen og Tromsø før klubbens styreleder selv tok ordet.

– Det har en sinnssyk betydning både for unger og resten av folket her. Det legges opp til at alle skal bruke anlegget. Du skal ikke trenge å spille fotball eller turne. Basishallen som ligger inne i turnhallen, kan man ha det artig i. To småhaller vil ha stor betydning både for oss og brukerne, sier Morten Lind-Olsen, styreleder i TUIL AS.

– Kommunen den store seierherren

Han peker på at det er en voldsom boligvekst lokalt, noe som øker behovet for fritidsaktiviteter. Blant annet på Tomasjord der det bygges en rekke nye blokker.

– Satt litt på spissen er jo kommunen den store seierherren her. Ingen kommer bedre ut av dette enn Tromsø kommune. De betaler 30 millioner og får et fantastisk tilbud. Bare den plastbobla i Hamna kom på over 30 millioner for kommunen selv. Men slik sett kommer vi alle bra ut av dette med tanke på at det er et spleiselag, sier Lind-Olsen.

Den totale kostnaden for turn- og fotballhallene, også kalt TUIL Arena II er 115 millioner kroner. Av dette er kommunen inne med 30 millioner og fylkeskommunen inne med 15 millioner. Det resterende beløpet tas av KLP og spillemidler.

– Jeg er veldig trygg på at vi får nedbetalt gjelden som ligger i TUIL AS på cirka 100 millioner kroner. Og den tryggheten gjør at dette prosjektet har vært lett å kjøre, sier Lind-Olsen om lånet som er tiltenkt å ta rundt 25 år å nedbetale.

– I dagens rentemarked er den årlige betaling veldig hyggelig da vi har kommunale garantier. Fullt levelig for oss med utleieforholdene vi har, sier Lind Olsen.

Jobben for å komme dit der klubben står i dag anleggsmessig har ikke vært enkel. Over mange år har klubben jobbet for å få omregulert området der den nye hallen nå reiser seg.

– Det var et tiårsløp å få ordnet det, og vi fikk frigjort egenkapital da vi solgte Bellevue, forteller Lind-Olsen.

Starter nytt prosjekt i 2018

Han beskriver TUIL som en «myldrearena for ideer», noe som gjør at klubben i dag har et flott anlegg.

– Det er ikke tilfeldige verdier TUIL jobber etter. Vi eier gård og grunn her oppe, og hatt den rollen som samfunnsutvikler hele tiden. Når det gjelder ideene om de to hallene som nå kommer har de kommet underveis når vi har sett behovet hos idretten, sier Lind-Olsen.

Et spørsmål er hva som skjer med skistadionet som tidligere var der fotballhallen kommer.

– Kommunen har signalisert at de vil prioritere dette området, og det er regulert inn et skistadion rett oppi her. Så vi tar nok dette opp og ser på dette fra 2018. Her blir det viktig med et godt samarbeid med kommunen, sier Lind-Olsen. Han poengterer at klubben nå går inn i en litt roligere periode med tanke på bygging.

– Nå må vi optimalisere pengestrømmene og få ressurser opp. Ressursene i systemet er litt lavere enn vi trenger. Samtidig ønsker vi å få ut mer informasjon om hva som skjer her, sier Lind-Olsen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball