King: - Vi er gode nok til å vinne gruppen

En spillesugen og topptrent Joshua King er ikke i tvil før U21-EM.

SIKTER HØYT: Joshua King.  Foto: Cornelius poppe - ntb scanpix

fotball

ULLEVAAL: Blackburn-proffen var en av tre spillere som var til stede da Norges Fotballforbund inviterte til offisielt kickoff for U21-landslagets EM-camp på Ullevaal stadion torsdag.

King er en av fire spillere som reiser med A-landslaget til bortekampen i VM-kvaliken mot Albania før han setter seg på flyet til Tel Aviv.

Og spissen er ikke i tvil om at Norge vil bite godt fra seg i EM.

— Laget vårt er mer enn godt nok til å vinne gruppen vår, så jeg mener vi må gå for førsteplassen. Det er ikke noe vits i å gå for tredjeplassen, da er man ute. Vi må gå offensivt ut, det mener jeg helt klart, sier King til Aftenposten.

U21-landslaget trener torsdag og to økter fredag. Begge på Bislett. Lørdag venter avreise Tyrkia. King vil tidligst være aktuell for spill i andre U21-kamp mot England dagen etter Albania-Norge.

— Det er feil av meg å si at vi skal gå for å vinne gruppen, jeg kommer jo ned først til andre kamp. Men gutta kommer til å dra til Israel og mene det samme som meg. Vi kan ikke legge oss bakpå bare fordi vi møter lag som England og Italia. Jeg mener vi må gå all in, sier King.

Norge er i gruppe med Israel, England og Italia. I Den andre gruppen finner vi Spania, Tyskland, Nederland og Russland.

- Er Norge gode nok til å ta medalje også?

— Nja. Det tror jeg blir tøft. Den andre gruppen er tøff, så å si at vi skal vinne blir nok for offensivt, til og med for King, sier King og ler.

— Kommer vi til semifinale, skal vi være fornøyde.

Etter serieslutt i England har det tidligere Manchester United-talentet vært hjemme i Norge. I to og en halv uke har han trent for seg selv, med personlig trener, med Vålerenga og Strømsgodset.

- Er du i form?

— Jeg har trent hver dag i to og en halv uke, så jeg er i form. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med Albania-samlingen og så EM, det blir veldig bra. Jeg skal gjøre mitt beste for begge lag. Det står mye på spill begge steder, sier spissen.

Håvard Nielsen er enig i Kings offensive holdning og tror på norsk suksess i Israel.

— Vi er absolutt gode nok til å gå videre fra gruppen, selv om det blir tøft. Men på en veldig god dag kan vi slå alle. Men jeg tror nok vi må slå Israel for å ha en sjanse, sier Østerrike-proffen.

Norge EM-åpner med kamp mot vertsnasjonen Israel onsdag 5. juni. England venter 8. juni mens Italia er motstander i siste gruppekamp 11. juni.