Kjetil Knutsen seiret i sin første kamp som eliteserietrener

Den tidligere Åsane-treneren fikk en drømmeåpning hjemme mot Lillestrøm, selv om kampen ble 30 minutter lengre enn vanlig.

SEIER: Kjetil Knutsen åpnet med seier i sin første kamp som hovedtrener i Eliteserien.  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

fotball

Bodø/Glimt – Lillestrøm 3–1

I november ble det klart at Knutsen skulle gå fra å være assistenttrener til å bli hovedtrener for laget i Bodø. Søndag åpnet nyopprykkede Bodø/Glimt sesongen hjemme mot Lillestrøm med seier.

Knutsen reiste til Bodø etter en bråkete avgang i Åsane høsten 2016. Etter en sesong som assistent for Aasmund Bjerkan, ble Knutsen forfremmet til hovedtrener for den nyopprykkede klubben.

Søndag tok Knutsen sin første seier som eliteserietrener.

– Stilkarakterer betyr ingenting nå. Dette var en utrolig deilig seier, sa Knutsen etter seieren over Lillestrøm i serieåpningen.

Stoppet kampen

Etter femten minutter valgte dommer Kristoffer Hagenes å sende spillerne i garderoben mens banen ble brøytet. LSK-trener, Arne Erlandsen, ytret ønske om å utsette kampen, men slik ble det ikke. Etter 30 minutter var spillerne tilbake på banen.

– Vi fikk høre at Lillestrøm ville stoppe kampen, og da var vi veldig fokusert på at vi skal bruke det som en mental fordel, for det var ikke vårt fokus. Dommeren avgjør, og i utgangspunktet skulle vi ut og spille. Når det ene laget ikke vil spille og det andre laget vil spille, så handler det om en mental stor forskjell, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NTB om den ufrivillige pausen han fikk med laget sitt mens snøen ble skuffet vekk fra banen.

To fra Opseth

Kristian Fardal Opseth satte inn 1–0 etter 25 minutter. Thomas Lehne Olsen utliknet like etter pause, men i løpet av de siste ti minuttene puttet Brede Moe og Opseth to til for Glimt, som dermed tok alle tre poengene på Aspmyra,

– Vi hadde en dårlig periode i annen omgang, men viste høy moral ved å komme tilbake og vinne 3-1, forteller Knutsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball