Klar for TUIL – skal hjelpe TIL i jakten på erstatter

Inge Takøy (50) går til lillebror på andre siden av brua. Det ser TUIL-trener Gaute Helstrup fram til.

Gaute Helstrup og Inge Takøy på Alfheim tirsdag ettermiddag.  Foto: Ronald Johansen

fotball

Takøy har siden januar 2016 vært keepertrener i TIL, og skrev før jul en forlengelse med klubben.

Nå er imidlertid 50-åringen klar som ny daglig leder for Tromsdalen UIL – som er TILs naboklubb på andre siden av Tromsøbrua. En klubb han forlot som keepertrener midt i 2014-sesongen.

Etter det iTromsø kjenner til er det TUIL som kom med en henvendelse som Takøy har takket ja til, noe klubben senere tirsdag bekreftet i en pressemelding.

TIL skal allerede ha begynt jobben med å finne ny keepertrener. Det er ennå uvisst når Takøy starter i den nye jobben som TUILs daglige leder.

– Nå går jeg fra å være assistent til hovedtreneren til å holde hovedtreneren i nakken, sier Takøy og smiler til TUIL-trener Gaute Helstrup som var innom Alfheim onsdag.

– Det blir veldig bra å få inn Inge. Han er TUIL-mann hele veien, og jeg tror og håper han gleder seg. Vi gjør i hvert fall det, sier Helstrup til iTromsø.

Forsvinner senest 1. mai

Keepertreneren forteller at han blir delaktig når det skal hentes inn en erstatter.

– Det er planen at jeg skal være en del av jobben for å finne en ny trener, sier Takøy.

– Vi setter umiddelbart en prosess for å finne en ny keepertrener. Vi har noen navn og det er mulig vi ser mot utlandet. Vi vil tenke bredt, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Planen er at Takøy skal starte senest 1. mai i sin nye jobb.

– Det blir en overgangsperiode da vi ikke har fått inn noen nye foreløpig, sier Takøy.

Han ga keeperne beskjed etter lunsj tirsdag, og sier til iTromsø at han ikke ser for seg å gjøre comeback i en trenerrolle igjen.

– Dette var et spørsmål om jeg skulle fortsette i en trenerrolle, eller gå over i en mer overordnet lederrolle. I mange år har jeg vært leder, og det var de to hensynene opp mot hverandre, sier Takøy.

– Jeg er spent på å kunne være med på å utvikle TUIL videre, og jeg er spent på å kunne ta tak i problemstillingene. Like mye utenfor banen som på. I Tromsdalen har man nærmest en aktivitetspark som strekker seg fra TUIL Arena til Tromsdalshallen. Å få et større engasjement rundt det, der tror jeg TUIL kan spille en viktig del. Man må være så ærlig at engasjementet rundt TUIL kan bli større. Tilskuertallet på TUIL Arena er for lavt. Så handler det om å finne hvilke virkemidler som skal til for å løse det, sier Takøy.

Å holde seg unna taktikken blir ingen problem. Det er helt opp til trenerteamet.

– Det er viktig å ha skillet mellom børsen og katedral. Jeg for min del blir ikke å legge meg bort i laguttaket, sier Takøy.

FÅR NY ROLLE: Inge Takøy.   Foto: Rune Robertsen

– Sterk og tydelig leder

TUIL Fotballs styreleder Are Bessesen vill ikke kommentere saken til iTromsø tidligere i dag, men sier dette i TILs pressemelding:

– Vi har vært på jakt etter en daglig leder siden november. Det har vært viktig å få på plass en sterk leder som kan håndtere klubblivet i TUIL. Vi får en sterk og tydelig leder med en spennende bakgrunn med erfaring fra både skole og idrett. En kandidat som vi har jaktet på, sier styreleder i TUIL, Are Bessesen.

– Han har vært i klubben før, og kjenner både Dalen og klubben veldig godt, legger han til.

Utenlandsk erstatter?

I TIL understreker man har et godt samarbeid med TUIL.

– Han ønsker å ta jobben og vi vil lytte til hvor han vil. Han har gjort en god jobb hos oss. Dette viser at den 25–30 år gamle tradisjon der mange spillere og ledere har gått mellom TUIL og TIL fortsatt lever i beste velgående. Det er viktig at klubbene kan være en verdi for hverandre. I fjor var det Lasse Nilsen som gikk til TUIL som vi dro god nytte av da han kom tilbake, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball