Klubbeieren stormet banen med pistol. Nå legger han seg flat

– Jeg hadde ingen rett til å entre banen på en slik måte, sier Ivan Savvidis.

Klubbeier Ivan Savvidis stormet banen da dommeren underkjente en PAOK-scoring.   Foto: InTime Sports via AP/NTB scanpix

fotball

Ivan Savvidis er eieren til den greske fotballklubben PAOK. Nå beklager han søndagens oppsiktsvekkende episode under en gresk seriekamp, der han stormet banen med en pistol i beltet.

– Jeg er lei meg for det som skjedde. Jeg hadde ingen rett til å entre banen på en slik måte, skriver PAOKs klubbeier i en uttalelse tirsdag.

Fikk du ikke med deg episoden? Få bakgrunn her:

FIFA-delegasjon sendt til Hellas

PAOK mente seg fradømt et mål på grunn av offside mot serieleder AEK like før slutt. Da stormet deler av publikum banen i sinne. Blant disse var PAOK-eier Savvidis, som hadde en revolver i et hylster festet til kroppen.

Savvidis, som har tillatelse til å ha våpen, viste imidlertid ingen tegn til å bruke våpenet. Selv hevder han at han tok seg inn på banen i et forsøk på å hindre at situasjonen eskalerte.

Den greske fotballigaen er stoppet inntil videre på grunn av hendelsen.

– Den kommer ikke til å starte opp igjen før vi har et tydelig rammeverk (regler) som alle har skrevet under på, sier den greske viseministeren for idrett og kultur, Georgios Vassiliadis.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sendt en delegasjon under ledelse av Bjorn Vassallo til Hellas for å få grep om situasjonen.

Krever handling

– Vi har tett kontakt med UEFA og vil tirsdag reise til Hellas for møter med aktørene om hva som bør gjøres videre, skrev Vassallo i et brev til Vassiliadis.

Han la til at FIFA krever kompromissløs og robust handling for å bli kvitt alle former for vold i fotballen. Både FIFA og UEFA har i uttalelser fordømt Savvidis' oppførsel.

Tross tirsdagens beklagelse er det sannsynlig at Savvidis vil bli straffeforfulgt. Den europeiske klubbforeningen ECA suspenderte allerede tirsdag PAOKs medlemskap.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball