Kongshavn-skade undersøkt mandag: – Vi er veldig positive

Einar Hauglid tror Gudmund Kongshavn kan være tilbake fortere enn fryktet.

SMILER DAGEN DERPÅ: Her er Gudmund Kongshavn sammen med TILs fysioterapeut, Einar Hauglid.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Keeperen skadet seg på fremsiden av låret etter bare et par minutter i kampen mot Stabæk søndag.

– Jeg har mindre kraft i låret enn jeg er vant til å ha, så det er jo «noe» der. Hvis det ikke var det, så hadde jeg ikke gått av banen. Det gjenstår å se hvor ille – eller hvor lite ille – det er, sier Kongshavn til iTromsø.

Søndag fryktet nok mange et langvarig skadeopphold for keeperen.

– Vi er veldig positive

Fysioterapeut Einar Hauglid undersøkte Kongshavn mandag.

– Det er for tidlig å si noe om omfanget og prognose, men det ser lovende ut. Vi vil gjøre flere undersøkelser i løpet av noen få dager. Da vet vi mer, sier Hauglid til iTromsø.

– Vi er veldig positive akkurat nå og tror ikke det blir noen langvarig greie.

Cupkampen mot Skjervøy onsdag kommer for tidlig Kongshavn. Den kampen står Jacob Karlstrøm og unge Erlend Jacobsen blir trolig keeperreserve på benken. Men Hauglid vil ikke utelukke at Kongshavn meldes klar til søndagens seriekamp mot Sandefjord.

– La oss vente til vi har gjort neste undersøkelse. Da vet vi nok mer enn hva vi gjør i dag, sier Hauglid på direkte spørsmål om Sandefjord-kampen om en snau uke.

Ikke MR-bilde nå

Også Kongshavn er mer optimistisk mandag enn søndag.

– Absolutt. Det var noen oppløftende resultater i stad. Vi fikk opp mobiliteten og styrken litt. Der og da opplevdes det blytungt, men det kan ofte føles verre umiddelbart enn det i realiteten er. Nå får vi bare avvente og se. Jeg skal gjøre det jeg kan for å komme tilbake så fort som mulig, sier keeperen.

Einar Hauglid mener det er for tidlig å ta et MR-bilde av låret.

– Hvis vi gjør det nå, og det eventuelt er en skade, så blir det bare et voldsomt omfang. Det blir for lite presist, sier han.

– Er det på grunn av hevelsen?

– Ja, hvis han har en muskelskade, så vil man i en akuttfase se mye mer og det ser mye verre ut. Da er det fort gjort å grave seg ned. Det viktige er å følge funksjonen. Et MR-bilde vil ikke gjøre ham frisk. Tvert imot. det vil være hans dyreste selfie. På nåværende tidspunkt er det ikke noe poeng å gjøre det. Vi trenger det etter hvert, sier Hauglid.

Erstatteren, Jacob Karlstrøm, spilte meget bra mot Stabæk søndag.

– Absolutt. Det var ikke overraskende i det hele tatt. Vi vet at vi har et bra keeperteam her. Jeg følte meg veldig trygg på at han kom til å gjøre en god jobb, sier Gudmund Kongshavn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball