Koteng om Ingebrigtsen-utbrudd: – I Rosenborg skal vi faktisk ha folkeskikk

Rosenborgs styreleder varsler at han skal prate med Kåre Ingebrigtsen om uttalelsene etter Haugesund-kampen.

– Vi skal ikke bli sure, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, i kjølvannet av Kåre Ingebrigtsens kommentar.  Foto: NTB Scanpix, Jens Petter Søraa

fotball

– Pallesen… Jeg driter vel i Pallesen. Hva er han, 17 år? Og spilt ti eliteseriekamper? Vi har analysert Haugesund, og Pallesen er vel involvert i halvparten av målene, så han har vel en del å jobbe med selv.

Slik reagerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen overfor VG etter å ha blitt konfrontert med uttalelser fra Haugesund-stopper Fredrik Pallesen Knudsen om at Nicklas Bendtner ble stillestående og mobil i Haugesunds 1-0-seier over Rosenborg søndag kveld.

– Han ble vel litt starstruck da Nicklas kom ved siden av ham, sa Ingebrigtsen.

– Vi skal ikke bli sure

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, er tydelig på at en RBK-ansatt ikke skal besvare spørsmål på den måten.

– Vi skal besvare spørsmål, og synes vi noen spørsmål er vanskelig å svare på skal vi si at det er vanskelig å svare. Vi skal ikke bli sure, sier Koteng.

VARSLER PRAT: Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg har registrert måten Kåre Ingebrigtsen responderte på spørsmål etter tapet for Haugesund, og likte det ikke. Nå varsler han en prat med Rosenborg-treneren.  Foto: jens petter søraa

Nå kommer Ingebrigtsens opptreden til å bli et tema mellom de to.

– I Rosenborg skal vi faktisk ha folkeskikk – og det skal vi sørge for at vi har fremover. Etter at Kåre har tenkt seg om snakker vi om det, sier styrelederen.

Ikke fornøyd med utviklingen

Etter tapet for Haugesund står Rosenborg med kun én seier de siste seks seriekampene. Det er nok med på å påvirke treneren, tror Koteng.

– Rosenborg er en klubb som skal prestere, og da skapes det en del press. RBK er ikke vant til å ta så lite poeng på så mange kamper, og det her føler sikkert Kåre er et press. Press skaper stress, og stress skaper uheldige situasjoner. En sånn situasjon var det vel i går (søndag), sier han.

– Det må vi lære oss å takle, melder Koteng om stresset.

Selv er ikke styrelederen spesielt stresset over resultatene og prestasjonene den siste tiden – i hvert fall ikke foreløpig.

– Vi er ikke fornøyd med utviklingen på kort sikt. Men når vi har samhandling som strategi kan vi ikke tro at den oppstår med én gang når vi får en del nye spillere. Vi var forberedte på dette. Vi leder fortsatt serien, og det kunne vært mye verre. Det her skal nok gå bra, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball