Kroatisk topplag ville betale millionbeløp for TIL-profil – fikk nei

Gjermund Åsen var aktuell for et proffeventyr i utlandet tidligere denne uka.

Gjermund Åsen, her på tribunen i spanske La Manga.  Foto: Rune Robertsen

fotball

TIL-spilleren er inne i sitt siste kontraktsår med klubben, og har som iTromsø skrev i januar takket nei til forhandlinger om en forlenget avtale på Alfheim.

Åsens kontraktssituasjon er noe som har blitt lagt merke til også utenfor de norske landegrensene. Etter det iTromsø vet var den kroatiske klubben Osijek på banen tidligere denne uka for å hente trønderen som kom til Tromsø før 2015-sesongen.

– Jeg har snakket med en agent som har lagt fram et tilbud til Gjermund, men det var ikke veldig aktuelt, sier agent Kevin Ingebrigtsen fra selskapet Stars and Friends, som representerer Åsen.

Stengt overgangsvindu

Interessen fra den kroatiske klubben kom mandag. Det skjedde etter at overgangen til en annen spiller til Osijek gikk i vasken. Utfordringen var at overgangsvinduet i Kroatia stengte onsdag kveld, og dermed var det lite tid å fullføre en eventuell avtale.

Det kroatiske laget skal ha forespeilet et bud på en drøy million kroner. Men det ble aldri konkretisert fordi Åsen selv skal ha signalisert at han ikke var interessert.

– Det var ikke aktuelt fordi vi har troa på at han kan ta et større steg enn den kroatiske ligaen, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Han mener andre ligaer er mer interessant enn akkurat Kroatia for en spiller som Åsen.

– For norske spillere er det land i Vest-Europa som er mest interessant hvis man skal dra ut. Det sportslige nivået er veldig ujevnt i Kroatia. De beste er nok bedre enn de norske lagene, men de bak der er jeg mer usikker på, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Fikk aldri direkte kontakt

TIL-ledelsen ble også informert om interessen for midtbanespilleren. De har tidligere sagt at de ønsket å forlenge kontrakten med Åsen.

– Vi fikk aldri noen henvendelse rett fra klubben. Og så lenge klubben gjennom meg ikke får høre noe direkte så er det ikke seriøst. Gjermund er en spiller på lik linje med de andre her, og han må bare komme seg i gang, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Gjermund Åsen så dagens TIL-kamp i Spania mot Sandefjord fra tribunen på grunn av en ryggskade han har hatt siden oppholdet i Tyrkia.

– Jeg har ikke noen kommentar til det, sier Åsen til iTromsø.

Osijek er per i dag nummer tre på tabellen. Bak Rijka og Dinamo Zagreb, og rett foran Hajduk Split. Klubben holder til i den østlige delen av landet. Ikke så langt fra grensen til Serbia. Osijek har de siste ti årene vært i Europa League-kvalifisering og spilt UEFA-cup.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball