Kun Rosenborg trekker flere tilskuere enn Viking på fotballens festdag

Det er lokalderbyfeber i Stavanger og Sandnes. Det er bare Rosenborg som vil trekke mer enn Viking-Sandnes Ulf på fotballens nasjonaldag.

Forrige gang det var så stor pågang på Viking Stadion var i forkant av 16. mai-oppgjøret mot Sandnes Ulf i 2014. Da var det 16.508 fremmøte som så Kent Håvard Eriksen og Ulf spille uavgjort mot Indridi Sigurdssons Viking.   Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

fotball

– Vi har solgt rett i underkant av 15.000 billetter, sier Kjartan Salvesen, markedssjef i Viking Fotball.

Det har ikke vært så stor pågang siden 2014. Da også var motstander Sandnes Ulf, og begge lag var i eliteserien. Tilskuertallet den gangen var 16.508.

– Vi gikk ut i går kveld og sa at det var 950 billetter igjen. Da solgte vi 450 billetter omtrent med en gang. Det er fremdeles ledige billetter, men de forsvinner fort nå, fortsetter Salvesen.

De siste dagene har salget eksplodert før kveldens kamp på SR-Bank Arena.

VG var først med å rapportere at det kun ville være Rosenborg som ville få selge flere billetter enn Viking. Da var billettsalget «kun» passert 14.000 til Vikings oppgjør mot Sandnes Ulf. RBK har soglt rundt 20.000 billetter til kampen mot LSK.

Brann og RBK selger ut 16. mai-kampen, Molde opplever tilskuersvikt

Ståplasser

Nå åpner Viking også ståplasser for å få dekket etterspørselen til kampen 16. mai. Klubben er enda usikre på hvor mange ståplasser de faktisk har, og sier at det vil være mellom 500 og 1000. Ståplasser kan kun kjøpes i døren.

Salvesen har et klart råd til de som skal på kamp i kveld.

– Kom tidlig. Det blir stor pågang, sier markedssjefen.

Kampen kan du også følge live på tekst her på Aftenbladet.no, og chatte med våre utsendte. Kampstart er 18:00.

Les deg opp før kveldens kamp her:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball