RUVET: Lillestrøms Frode Kippe spilte en god kamp da laget møtte Newcastle på La Manga.

RUVET: Lillestrøms Frode Kippe spilte en god kamp da laget møtte Newcastle på La Manga. Foto: ANDERS HOVEN/DIGITALSPORT

LSK-Kippe: - Dette gir selvtillit

Lillestrøm fullt på høyde med Newcastles Premier League-stjerner i treningskamp på La Manga.

LA MANGA (Aftenposten): Lillestrøm testet formen mot Premier League-laget Newcastle i vinden på La Manga lørdag. Runar Kristinssons menn tapte 2-1, men var fullt på høyde med det engelske storlaget.

— Jeg er veldig fornøyd. Kjedelig å tape, selvsagt, jeg synes ikke resultatet er rettferdig. Vi hadde flere målsjanser. Newcastle er midt i sesongen, mens vi har en måned igjen, så jeg er fornøyd med dette, sier Lillestrøm-treneren til Aftenposten etter kampen.

Kom under tidlig

Rundt ham svirrer Premier League-stjernene, som for øvrig ikke fikk lov å snakke med norsk presse etter det som sett med engelske øyne var en begredelig forestilling. Runar Kristinsson fikk se sitt lag stå nærmest paralyserte og se på da Newcastle åpnet slusene og spilte seg gjennom LSK-forsvaret så lett som bare det etter to og et halvt minutts spill.

Georginio Wijnaldum trillet enkelt inn 1-0 til laget som ligger tredje sist i Premier League, og dermed pr. nå er på vei ned fra den øverste ligaen i England. Men LSK reiste seg og spilte som om de møtte denne type motstand ukentlig. Strømsgodset-utleide Bassel Jradi utlignet fem minutter senere, og leverte en meget god kamp på «Fuglas» høyre kant.

Dunket på med A-laget

Newcastle-manager Steve McClaren, som for øvrig heller ikke fikk lov å snakke med norsk presse, kastet sine beste spillere på banen fra start. Spillere som Andros Townsend, Jonjo Shelvey og Seydou Doumbia hverken spilte som eller virket som om de synes dette var spesielt gøy.

Men det var det for en gammel mann bakerst i rekka hos LSK.

— De var ikke så mye bedre enn Tippeliga-spillerne hos oss i dag. Vi gjorde en veldig solid 1. omgang, selv om vi sto med lua i hånda på det første målet. Men vi hevet oss veldig etter det. Vi fikk en god start på 2. omgang også, men ble slitne utover, oppsummerer Frode Kippe.

— Dette gir oss masse selvtillit inn mot det som skjer senere, så det er klart det er moro. Det bor mye i dette laget, sier veteranen.

- For sent for Kippe

38-åringen vant duellene mot høytlønnede Premier League-spillere som han gjør i norsk fotball til vanlig. Kippe har erfaring fra det nivået fra sitt opphold i Liverpool (hvor det ble to ligacupkamper) og Stoke.

— Jeg sa før kampen at det var én mann som faktisk ikke drømmer om å spille i England, og det er Frode. Han har gjort det, og vet hva det handler om. Og det er nok litt sent for ham å skulle få sjansen de rnå, humret LSK-trener Kristinsson etter matchen.

Islendingen var forberedt på et mye mer direkte og hurtig-spillende Newcastle-lag enn det som var tilfelle på hovedbanen på La Manga foran rundt 1000 tilskuere. Folk hadde tatt turen fra områdene rundt det sørspanske fotballanlegget, mens andre hadde kommet helt fra England for å få 90 minutter med treningsfotball.

Forventet større tempo

— Vi så video av Newcastle fra en kamp tidligere i vinter. Da spilte på en strøken gressmatte, da gikk det veldig fort. Det fikk de ikke til i dag. På en litt humpete bane og med mye vind ble det vanskelig. Men jeg vil også gi ros til mine spillere. Vi jobbet hardt og var godt organiserte og løp mye. Dette var fantastisk trening for oss, sier Kristinsson.

Lillestrøm møter Start i serieåpningen søndag 13. mars.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: